Modern landelijk, dat kan ook
Landelijk woonstijl
Jan van de Scheur
Landelijk woonstijl
09/28/2020
3 min
0

Modern landelijk, dat kan ook

09/28/2020
3 min
0

Modern landelijk, klinkt dat u vreemd in de oren? Verwacht u bij een landelijk interieur toch binnen te stappen in een woning met de inrichting uit grootmoeders tijd, met overal tierelantijntjes?
Natuurlijk kunt u hiervoor kiezen, maar de basis van landelijk wonen ligt in de rust, gezelligheid en ontspanning die u vindt op het platteland.

Die sfeer kunt u niet alleen terug laten komen in een buitenhuis of boerderij. Ook uw twee-onder-een-kapwoning, appartement in de stad of modern herenhuis is hier prima voor geschikt. Er zijn verschillende landelijk stijlen, waaronder modern landelijk. Zo kunt u in een strak ingerichte woning toch die stoere stijl uit lang vervlogen tijden terughalen, maar dan helemaal naar uw smaak.

Hoe u de modern landelijke woonstijl toepast? Dat vertellen we u in deze blog.

De juiste kleur voor uw modern landelijke interieur

De modern landelijke woonstijl kunt u zo strak maken als u zelf wilt. Wanneer u deze woonstijl wilt toepassen begint u met het kiezen van de kleuren. Veel moderne woningen worden wit geschilderd. Dit kunt u ook toepassen in uw modern landelijke woning, maar pas op dat u niet voor spierwit gaat. Dat maakt de sfeer steriel en dat wilt u nu juist voorkomen.

Er zijn veel verschillende tinten wit. Voor een speels effect kunt u verschillende wittinten combineren. Kies altijd voor wit met een warme ondertoon en combineer deze met warme grijstinten en eventueel bruintinten. Net wat uw smaak is. Allerlei zandtinten passen ook mooi in deze woonstijl.

Modern landelijke keuken

Een moderne vloer met landelijke sfeer

Uw vloer is een belangrijk onderdeel van uw interieur. In de landelijke woonstijl zien we vaak houten of natuurstenen vloeren terug. Ook hier zijn klassieke vloeren te vinden of juist materialen die uw woning een moderne uitstraling geven. Neem bijvoorbeeld een strakke, houten vloer met schitterende vergrijsde vloerdelen.

Ook tegels van natuursteen passen prachtig in de modern landelijke woonstijl. Tegels met een wat rauwe rand geven een stoere en robuuste sfeer, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor tegels met strakke lijnen. Houdt bij het kiezen van uw vloer altijd rekening met de kleuren die u voor uw muren heeft uitgekozen, zodat het een mooi geheel wordt.

Zitten er landelijke elementen in uw woning verborgen?

Denkt u bij een woonboerderij ook altijd meteen aan zo’n schitterend, authentiek balkenplafond? Of van die schitterende steunbalken die zichtbaar zijn in het interieur? Ga in uw eigen woning op zoek, wie weet komt u verborgen schatten tegen achter dat verlaagde plafond.

De balken laat u mooi uitkomen door ze hun natuurlijke kleur te laten behouden. Wilt u ze wat minder op laten vallen? Dan kunt u ze ook mee schilderen in de kleur van de muur.

Gebruik natuurlijke decoratie in uw modern landelijke interieur

Als u uw woning modern wilt houden bent u misschien terughoudend met decoratie. Wees niet bang dat het te druk of rommelig wordt. Wanneer u heel selectief te werk gaat voorkomt u dat uw woning een verzamelplek wordt van allerlei prullaria.

Kies een aantal mooie, landelijke woonaccessoires en groepeer deze op enkele plekken. Heeft u te veel decoratie aangeschaft? Weersta de verleiding om alles neer te zetten. U kunt altijd om de paar maanden wisselen. Door het aantal decoratiestukken te beperken komen ze veel beter tot hun recht en stralen rust uit.

Ook functionele item kunnen bijdragen als decoratief stuk. Denk aan een opbergmand van natuurlijk materiaal, die u gebruikt als krantenbak of opbergbak. Kies voor uw vloerkleed, gordijnen en kussens natuurlijke materialen, in kleuren die goed passen bij uw interieur. Dit mogen zowel zachte, bijpassende kleuren zijn als afstekende kleuren. Landelijke kleuren brengen uw inrichting tot leven.

Modern landelijk ingericht

Modern landelijk is ook gezellig

Een landelijk interieur straalt gezelligheid uit. U en uw bezoek wordt uitgenodigd om gezellig samen te komen. Een comfortabele zithoek staat hierbij centraal. In deze woonstijl ziet u vaak grote, grove en robuuste meubelen terug. Het zitcomfort is hierbij belangrijk.

Heerlijke gecapitonneerde eetkamerstoelen, rond een robuuste eettafel. Een bank met kussens waar u heerlijk in wegzakt. Een luxe oorfauteuil waar u uren door kunt brengen met een goed boek.
Voor een modern landelijke stijl kiest u meubelen met strakke lijnen, die toch comfort uitstralen.

Moderne meubelen in landelijke stijl

Wanneer u een grote of juist kleine woonkamer heeft, is het soms lastig om precies de juiste meubelen te vinden. U weet wat u mooi vindt, maar om precies deze meubels te vinden in de winkel is lastig. Vaak valt de kwaliteit tegen of vindt u net niet de juiste afmetingen.

Wij maken een einde aan uw zoektocht. In de werkplaats van Nostalgisch Wonen staan ervaren vakmannen voor u klaar om de mooiste landelijke meubelen te maken, precies zoals u ze hebben wilt.

Wilt u moderne meubelen in een landelijke stijl? Geen probleem, wij maken het voor u. Bent u nog zoekende wat u nodig heeft voor uw modern landelijke inrichting? Neem vrijblijvend contact op, wij adviseren u graag. Of ontdek de mogelijkheden van landelijke interieurs.

Reacties
Categorieën