Vloerkleed in uw landelijke interieur? Hier moet u op letten
Landelijk woonstijl
Jan van de Scheur
Landelijk woonstijl
09/28/2020
3 min
0

Vloerkleed in uw landelijke interieur? Hier moet u op letten

09/28/2020
3 min
0

Een vloerkleed is een ideaal decoratiestuk in uw landelijke interieur. Een kleed op uw vloer geeft meteen een landelijk wonen van gezelligheid en brengt de juiste sfeer in huis. Met het juiste vloerkleed kunt u eenvoudig verschillende zithoeken accentueren in één ruimte. Een kleed onder uw eethoek zorgt niet alleen voor aangenaam warme voeten onder tafel, maar laat ook zien dat dit een aparte ‘ruimte’ in uw woonkamer is.

Vloerkleden zijn er in allerlei vormen, afmetingen en materialen. Van prachtige blikvangers tot subtiele aanvullingen in uw interieur. Welk kleed past het beste in uw landelijke interieur?

Vloerkleed landelijke woonkamer

Uw vloerkleed uitkiezen

Er zijn zoveel verschillende vloerkleden verkrijgbaar, dat u wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Welk formaat heeft u nodig, welke stijl past bij uw interieur en welk materiaal hoort er echt bij de landelijke woonstijl?

Het juiste formaat vloerkleed

Vloerkleden zijn er in allerlei formaten. Afhankelijk van waar u hem neer wilt leggen kiest u de maat die u nodig heeft. Meet altijd thuis welke afmetingen het beste zouden passen. In de winkel lijkt een kleed altijd groter of kleiner.

Wilt u een vloerkleed onder uw eethoek? Zorg er dan voor dat hij groot genoeg is. Niets zo vervelend als van het kleed afschieten, wanneer u een stoel naar achteren schuift. Dit kan ook zorgen voor lelijke krassen op uw mooie, houten vloer.

Bent u op zoek naar een kleed waarmee u een eenheid vormt in uw zithoek? Neem dan een kleed dat groot genoeg is om uw bank, oorfauteuil en salontafel erop te plaatsen, al is het alleen met de voorpoten. Zo creëert u op een eenvoudige manier een gezellige hoek in uw woonkamer.

Vloerkleed onder landelijke fauteuil

Welke vorm kiest u?

Onder de eethoek zult u al snel kiezen voor een rechthoekig model vloerkleed. Zeker als u een robuuste kloostertafel heeft. Onder een ronde eettafel staat een rond kleed mooi, maar hier kan een vierkant kleed ook voor een mooie en verrassende lijnvorming zorgen.

Gebruik een vloerkleed om lange, saaie lijnen in uw woonkamer te onderbreken. Leg eens een kleed schuin onder uw zithoek voor een speels effect.

Vloerkleed met landelijke stijl

In de landelijke woonstijl past natuurlijk een vloerkleed gemaakt van een natuurlijk materiaal. Er zijn schitterende kleden van kokos, jute of sisal. Wilt u een zacht en wollig kleed? Kies dan voor wol of katoen. Elk kleed voegt warmte en gezelligheid toe aan uw interieur.

Heeft u opvallende landelijke meubels, waar u de aandacht naar uit wilt laten gaan? Kies dan voor een neutraal, onopvallend kleed. U kunt ook juist de aandacht trekken met het kleed en daarmee uw rustige meubelen in de spotlight zetten.

De ultieme landelijke sfeer bereikt u natuurlijk met ambachtelijk gemaakte kleden, van pure natuurlijke materialen. Kies een kleur die goed bij uw landelijke kleuren palet past en een patroon dat uw stijl sfeervol benadrukt.

De landelijke stijl is een breed begrip. Uw inrichting kan van klassiek landelijk tot Modern landelijk, dat kan ook modern landelijk gaan. Afhankelijk van uw smaak kunt u extra sfeer en warmte toevoegen aan uw inrichting. Ook in een strak interieur kunt u warmte en comfort toevoegen met een subtiel vloerkleed.
Houdt u van de nostalgische stijl, dan hoeft het allemaal niet zo strak en netjes. Het mag wat rommelig zijn, er wordt geleefd en dat mag gezien worden. Leg eens meerdere vloerkleden over elkaar of overlappend neer, dit volumineuze effect straalt nog meer comfort uit.

Vloerkleden

Waarom een vloerkleed in uw landelijke interieur?

U heeft net een prachtige houten of natuurstenen vloer in uw landelijk ingerichte woonkamer neergelegd, waarom zou ik deze verstoppen onder een vloerkleed? Een vloerkleed kan voelen als een extra accessoire wat u niet nodig heeft. Toch kan een kleed zorgen voor een knusse, warme en gezellige uitstraling en dat is precies waar u naar op zoek bent in uw landelijke interieur.

Met een mooi hoogpolig vloerkleed zult u nooit meer last hebben van koude voeten. Ze zijn heerlijk zacht en verhogen uw comfort. Daarnaast voegt een kleed in uw kamer iets toe. Zeker een kleed wat perfect past in het kleurenpalet. Een zachte, rustige kleur, zoals beige, taupe of ivoor brengt rust in uw interieur, zonder saai te zijn.
Bent u op zoek naar een meer stoere toevoeging? Een grof kleed van jute, sisal of kokos heeft een robuuste uitstraling en ze zijn ook nog eens heel sterk.

Een vloerkleed zorgt voor een warme, uitnodigende sfeer in elke kamer. Wij helpen u graag uw woning in de door u gewenste landelijke stijl in te richten.

Reacties
Categorieën