Landelijke meubels op maat, geven uw woning een warme sfeer
Landelijke meubelen
Jan van de Scheur
Landelijke meubelen
09/15/2020
6 min
0

Landelijke meubels op maat, geven uw woning een warme sfeer

09/15/2020
6 min
0

Landelijke meubels zijn erg geliefd. Dat is niet zo gek, de uitstraling van landelijke meubels in huis geven rust en een landelijk wonen van geborgenheid. De natuurlijke uitstraling van landelijke meubels zorgen voor een ontspannen sfeer. U voelt u meer dan welkom in uw eigen huis!

Wilt u uw woonkamer een landelijke uitstraling geven? Verdiep u dan in wat de landelijke woonstijl precies omvat. Wat vindt u mooi? Welke meubels heeft u reeds in huis en in welke woonstijl zijn deze ontworpen? Wat past in de landelijke woonstijl? Wat past qua afmeting bij u in huis? Past het niet, overweeg dan eens landelijke meubels op maat te laten maken.

Wat zijn landelijke meubels?

Landelijke meubels en de sfeer van landelijk wonen is moeilijk exact in woorden te bevatten, toch ziet u het meteen. De landelijke woonstijl is moeilijk te beschrijven, omdat er diverse landelijke woonstijlen zijn. Om het nog lastiger te maken, worden deze verschillende landelijke woonstijlen ook nog wel eens gecombineerd, met elkaar of met andere type woonstijlen.

Stoere landelijke meubels

Er zijn combinaties van landelijke woonstijlen, zoals bijvoorbeeld industrieel design gecombineerd met landelijke meubels. Deze combinatie zorgt voor een stoere landelijke woonstijl.

Chique landelijke meubels

Een vaak geziene combinatie is een strak landelijk meubilair, die een chique uitstraling hebben, aangevuld met oude intensief gebruikte landelijke woonaccessoires. Shabby chique kunt u misschien als term aanhalen?

Deze in eerste instantie wellicht sterk contrasterende touch wordt toegevoegd om de strakke stijve uitstraling te verzachten en om nonchalance in het geheel aan te brengen.

Landelijke meubels op maat

Landelijke meubels en woonstijl in woorden

Toch lukt het wel om de landelijke woonstijl in woorden te omschrijven, en dan vooral door het gevoel die landelijke meubels bij ons oproepen onder woorden te brengen. Landelijke meubels en de landelijke woonstijl geven een gezellig ongedwongen gevoel. Tegelijkertijd is het rustgevend en nonchalant.

Landelijke woonstijl, een link naar de natuur

Niet te vergeten heeft landelijk meubilair altijd een link met de natuur. De natuur komt tot uiting in de meubels. Landelijke meubels zijn vaak van hout, massief houten meubels passen goed in deze stijl. De verbinding met de natuur kan zich ook openbaren in andere elementen in de landelijke woonstijl, bijvoorbeeld de keuze voor de bedekking van de vloer. Gebruikt u mooie houten planken voor de vloer? Of kiest u voor een natuurlijke steensoort?

Landelijke houten meubels op maat

In de landelijke woonstijl is hout niet weg te denken. Logisch, hout, bomen, bos is natuur! Zo passen houten meubels perfect in de landelijke woonstijl. Wij werken graag met hout, waar wij de mooiste landelijke houten meubels mee maken. We vervaardigen met zorg en toewijding landelijke houten meubels op maat!

Houten tafels op maat

Hout is een natuurproduct, houten tafels vallen daarom al gauw in de categorie landelijke meubels. Een ronde houten salontafel of rechthoekige houten kloostertafels met prachtig afgewerkte poten, die duidelijk met aandacht en zorg zijn vervaardigd, vertaalt zich naar landelijke houten meubels van kwaliteit.

Houten krukjes op maat

Andere handige landelijke meubelstukken zijn houten krukjes. Een houten kruk is multifunctioneel te gebruiken, bijvoorbeeld als bijzettafel, als opstapje of als extra zitplek, indien nodig. Ook houten krukjes kunt u op maat laten maken, zodat ze helemaal naar uw zin zijn en overeenstemmen met uw overige landelijke meubels.

Landelijke meubels, buffetkast

Landelijke Buffetkast op maat

Een ander kenmerkend meubelstuk in de landelijke woonstijl is een grote buffetkast. In de landelijke buffetkast zijn talloze voorwerpen op te bergen, dus altijd handig om over een buffetkast te kunnen beschikken!

In de buffetkast kan mooi serviesgoed of een dierbare verzameling een leuke plek in het huishouden krijgen. Het serviesgoed of de verzameling blijft stofvrij, achter de glazen deurtjes van de buffetkast, wel zo makkelijk.
Landelijke buffetkasten zijn deels met gesloten houten deurtjes uitgevoerd, achter deze deurtjes kunnen spullen uit het zicht, achter gesloten deuren opgeborgen worden.

Een landelijke buffetkast wordt vaak in een neutrale kleur geschilderd, vaak in whitewash. Wit past overal bij en maakt de buffetkast een tijdloos meubelstuk waar u vele jaren plezier van hebt.
Vindt u een buffetkast erg groot, maar staat de buffetkast wel erg hoog op uw verlanglijstje in uw landelijke meubilair? Neem contact met ons op! Wij vervaardigen buffetkasten op maat, zodat hij altijd past in uw woning en bij uw andere landelijke meubels.

Landelijke meubels voor een landelijke woonkamer

De landelijke woonstijl is een inrichting met comfortabele meubels. Naast de comfortabele eigenschap van landelijke meubels, zijn ze ook altijd functioneel. Omdat landelijke meubels functioneel zijn, heeft u minder meubels nodig wat zorgt voor lucht en een ruimtelijk effect.
Wanneer alle meubelstukken uitsluitend functioneel zijn, is er ruimte voor een groot meubelstuk, zoals een ruime royale leefbank en een brocante landelijke fauteuil met prachtige gecapitonneerde stof.

Ook is een robuuste houten tafel een typisch landelijk meubelstuk en niet weg te denken uit de landelijke woonstijl. Een comfortabele robuuste landelijke tafel nodigt al snel uit om neer te strijken en gezellig te praten, eten of ontspannen te werken.

Landelijke meubels in natuurlijke materialen

Landelijke woonkamers stralen de sfeer van de natuur uit, alsof u een huis buiten de stad betreedt. De sfeer van de natuur in de landelijke woonstijl wordt gecreëerd door het gebruik van natuurlijke materialen. Indien mogelijk wordt ook uw tuin en/of uw terras bij de landelijke woonstijl betrokken. Alles in de landelijke woonstijl is erop gericht om een sfeer te creëren die rust uitstraalt en een plek waar iemand zich direct thuis voelt.

Landelijke meubels hout

Hout in de landelijke woonstijl

Zoals te verwachten is hout een veel gebruikt natuurlijk product in de landelijke woonstijl. Houdt het spannend voor het oog en combineer hout met andere natuurlijke materialen om variëteit aan te brengen in het geheel.

Zorg voor een mix van natuurlijke materialen, bijvoorbeeld een royale linnen bank met heerlijke zachte kussens van een andere materiaalsoort. Combineer het geheel met een leren poef die als tafel of extra zitplek kan dienen.

Landelijke meubels in alle kamers in het huis

De landelijke woonstijl kunt u gemakkelijk in alle vertrekken van het huis doortrekken.
U kunt eenheid creëren door kleuren en stoffen terug te laten komen in de andere kamers, bijvoorbeeld gordijnen van linnen die elke kamer een intieme sfeer geven.

De vloer in de landelijke woonkamer

Echte houten planken op de vloer geven meteen al een gevoel van nostalgisch wonen, vooral brede planken van eikenhout met een whitewash finish. Voor een chique landelijke woonstijl wordt vaak gekozen voor een natuurlijke steensoort, zoals marmer of leisteen, natuurlijke steensoorten ademen ook de pure landelijke sfeer uit.

Landelijke woonstijl in de slaapkamer

Wilt u niet alleen de huiskamer in landelijke woonstijl inrichten, maar ook de slaapkamer? Dat kan! Kies dan bijvoorbeeld voor een houten ledikant of een multifunctioneel hemelbed. Laat uw hemelbed op maat maken, zodat het bed de perfecte afmetingen heeft en precies in uw slaapkamer past!

Landelijke keuken

Ook de keuken kunt u in landelijke stijl inrichten. Vooral een leefkeuken is een heerlijke plek om te vertoeven en te keuvelen, dat zal ook op feestjes blijken: waar op den duur uiteindelijk het overgrote deel van de gasten terug te vinden zal zijn!

U kunt een keuken op maat laten maken, zodat alle ruimtes in de keuken optimaal worden benut. Uw landelijke keuken op maat gemaakt past perfect in de beschikbare keukenruimte.

Landelijk wonen keuken

Landelijke accessoires

De finishing touch! Bij uw landelijke meubels wilt u uiteraard graag ook landelijke accessoires. Ook in geval van landelijke accessoires is het uitgangspunt dat robuust en royaal het meest geschikt is. Alleen met groot en robuust kunt u landelijke grandeur tentoonstellen. Houdt u van een prachtig aanwezige kroonluchter? Dan kunt u die gerust ophangen. Een robuuste aanwezige lamp past perfect bij de robuuste landelijke meubels.

Ook voor landelijke accessoires kiest u voor natuurlijke materialen, zoals katoenen of linnen kussens, rieten manden als opbergers, houten fotolijsten et cetera.

Welke landelijke meubels laat u op maat maken?

Landelijke meubels stralen natuurlijke rust uit en zijn comfortabel. Kunt u in de winkels niet vinden wat u zoekt? Breng ons dan eens een bezoek om uw wensen te bespreken.

Wij maken landelijke meubels op maat, zo bent u er zeker van dat de meubels voldoen aan uw wensen en smaak. Laat uw landelijke meubels op maat maken, om er zeker van zijn dat deze helemaal aan uw eisen voldoen, u heeft het ontwerp van de meubels immers zelf bedacht.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies over landelijke meubels. Of bekijk de mogelijkheden van landelijke interieurs op maat.

Reacties
Categorieën