Landelijke fauteuil, zo kiest u de stoel die bij u past
Landelijke meubelen
Jan van de Scheur
Landelijke meubelen
11/06/2020
3 min
0

Landelijke fauteuil, zo kiest u de stoel die bij u past

11/06/2020
3 min
0

In een landelijk interieur is een comfortabele fauteuil eigenlijk niet weg te denken. Naast een zachte bank of royale hoekbank biedt een fauteuil een bijzondere zitplaats. Even heerlijk wegdromen, een plekje helemaal voor uzelf.

Maar hoe kiest u die perfecte fauteuil? Natuurlijk wilt u een stoel die mooi staat bij de rest van uw landelijke interieur, maar u moet er ook lekker in zitten. Er zijn zoveel verschillende soorten en modellen verkrijgbaar dat u al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom geven we u graag een aantal tips, waarmee het kiezen van een heerlijke fauteuil een stuk makkelijker wordt.

Waarom een fauteuil in uw landelijke woonkamer?

Met een fauteuil brengt u direct meer comfort in uw woonkamer. Zeker in de landelijke woonstijl, waar gezelligheid en comfort centraal staan, is dit een ideaal meubelstuk. In de Nederlandse woonkamer is de fauteuil een ondergeschoven kindje. We kiezen al snel voor één of meerdere banken of een royale hoekbank. Zonde, want juist een fauteuil biedt u ongekend comfort.

U kunt op een bankstel uiteraard ook prima zitten, maar een fauteuil is toch anders. Deze relaxstoel biedt u allerlei verrassende voordelen. Het is een stoel waar u echt even op bij kunt komen en zeker de rust vindt die u zoekt. Een fauteuil neemt relatief weinig plek in en is, afhankelijk van het model, vrij eenvoudig te verplaatsen. Zo kunt u met visite het aantal zitplaatsen op een gezellige manier indelen.

Bij een goed gesprek is het fijn als u elkaar aan kunt kijken. Op een bank wordt dit al snel lastig, omdat u naast elkaar zit. Twee fauteuils bieden de perfecte oplossing. Ook in een kleine woonkamer bieden fauteuils allerlei mogelijkheden en u maakt optimaal gebruik van de ruimte.
Een fauteuil hoeft niet altijd deel uit te maken van de zithoek. Ook als losse stoel komt hij prachtig tot zijn recht, bijvoorbeeld bij uw bibliotheekkast. Zodat u direct heerlijk kunt wegkruipen met uw boek en een warmte kop koffie of thee op het bijzettafeltje.

Landelijke fauteuils

De voordelen van een fauteuil

Fauteuils in uw landelijke interieur bieden eindeloos veel voordelen. Of u nu een grote of een kleine woonkamer heeft, er is altijd plaats voor een fauteuil. De meeste fauteuils zijn eenvoudig te verplaatsen, waardoor u ze voor verschillende doeleinden in kunt zetten.

U kunt uw fauteuil helemaal afstemmen op uw wensen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Heeft u moeite met uit uw ‘luie stoel’ komen? Geen probleem, er zijn zelfs speciale fauteuils met sta-op functie. Of draaifauteuils, waardoor u altijd de gewenste richting op kunt draaien.

Doordat er zoveel verschillende fauteuils verkrijgbaar zijn is het een ideaal meubelstuk om een blikvanger in uw interieur te brengen. Uw zithoek wordt speelser en gezelliger, door losse fauteuils te gebruiken. Pas de kleur aan op de rest van uw interieur, of kies juist voor een contrasterende tint.

Zo kiest u de perfecte fauteuil

Een fauteuil kiezen is nog niet zo makkelijk. Juist omdat er zoveel verschillende soorten zijn is het goed om even stil te staan bij een aantal punten, voor u tot aankoop overgaat. Waar gaat u de fauteuil bijvoorbeeld neerzetten? Welke functie gaat hij innemen binnen uw interieur?

U kunt deze relaxstoel inzetten puur om te ontspannen. Dan kiest u een heel ander model dan wanneer u ook goed rechtop wilt kunnen zitten. Denk daarbij ook aan uw lichaam. Heeft u regelmatig last van uw rug? Dan is het fijn als u een goed ondersteunende stoel heeft, waar u fijn op kunt zitten.

Zet u de fauteuil bij het raam dan kan het handig zijn als deze draaibaar is. Dan kunt u ervoor kiezen om helemaal tot rust te komen bij het uitzicht op uw tuin, maar met hetzelfde gemak draait u de stoel om richting de zithoek voor een goed gesprek. Afhankelijk van uw wensen kiest u voor een stoel met of zonder armleuningen.

Landelijke fauteuil

Welke stijl fauteuil past in uw interieur?

In de landelijke woonstijl past de fauteuil eigenlijk altijd. Van een robuust exemplaar in ruw leer tot een elegant model in een mooie, zachte stof. Qua kleur kunt u alle kanten op. Kiest u voor een egale stof in landelijke kleuren, een gezellig patroon of juist een stof met een mooie structuur?

U kunt uw fauteuil zo luxe maken als u wilt. Er zijn modellen die niet verstelbaar zijn, maar ook stoelen met een elektrische of manuele bediening voor de voetensteun of rugleuning.

Kies een fauteuil die lekker zit

Het allerbelangrijkste is een lekker zittende fauteuil. Ga daarom zeker even proefzitten. Let er goed op dat de stoel de juiste afmetingen voor u heeft. Zeker als u langer of korter bent dan gemiddeld is het belangrijk dat u goed kijkt of de stoel de juiste afmetingen voor u heeft. Let zowel op de zithoogte als de zitdiepte.

Landelijke fauteuil kopen?

Bij Nostalgisch Wonen bent u aan het juist adres voor al uw landelijke meubelen, dus ook voor schitterende landelijke fauteuils. Kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw zoektocht naar de perfecte landelijke fauteuil? Ontdek onze landelijke interieurs.

Reacties
Categorieën