Altijd een opgeruimd landelijk interieur? Zo doet u dat
Landelijk interieur
Jan van de Scheur
Landelijk interieur
04/23/2021
4 min
0

Altijd een opgeruimd landelijk interieur? Zo doet u dat

04/23/2021
4 min
0

U heeft net uw woning schitterend ingericht in de landelijke woonstijl. Alles staat op zijn plek en u bent helemaal tevreden. Kon het maar zo blijven. Maar in het dagelijks leven loopt het helaas vaak anders. Ongemerkt komen er overal spullen te liggen. Uw mooie interieur wordt steeds rommeliger.

Natuurlijk moet er geleefd worden, ook in een landelijk interieur. Bepaalde spullen geven juist die gezellige en knusse sfeer. Denk bijvoorbeeld aan een opengeslagen boek en leesbril op de bijzettafel naar uw heerlijk comfortabele fauteuil. En als uw kinderen of kleinkinderen overdag gezellig op de vloer spelen mag er best speelgoed rondslingeren, maar ’s avonds wilt u hier niet meer over struikelen.

Ongemerkt verzamelen we een enorme berg spullen. Niet alles heeft een vaste opbergplek, waardoor het vaak rond blijft slingeren. Boeken, opladers, schoenen en speelgoed zijn daar goede voorbeelden van. Gelukkig is er een makkelijke manier om uw woning toch opgeruimd te houden. Zorg voor vaste opbergplekken, zodat alles zijn eigen plekje heeft en uw woning zal altijd rust en gezelligheid uitstralen.

Een opgeruimd interieur straalt rust uit

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd wordt er weleens gezegd, en dat klopt zeker. Een opgeruimd huis straalt rust uit en laat uw meubels en accessoires beter tot hun recht komen. En nog een groot voordeel, u en uw huisgenoten zijn nooit meer iets kwijt. Dat is toch heerlijk!

Maar hoe houdt u uw interieur altijd opgeruimd, zonder zelf de hele dag op te moeten ruimen, want dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. De juiste opbergmeubels zorgen ervoor dat opruimen leuker én makkelijker wordt. De juiste kasten op de juiste plekken zorgen er bijna als vanzelfsprekend voor dat spullen in de kast belanden en niet blijven rondslingeren.

Daarnaast zorgen deze kasten voor een mooie toevoeging aan uw interieur. Zeker als u de juiste karakteristieke landelijke kasten weet te vinden. Zo krijgt u nog meer eenheid in uw interieur.

Landelijke kasten - netjes opgeruimd

De juiste kasten voor een opgeruimd interieur

Wilt u een opgeruimder interieur? Begin met kijken welke ruimtes rommelig zijn. Waar is er behoefte aan extra opbergruimte. Afhankelijk van de ruimte zijn er speciale opbergmeubelen beschikbaar. Hoe makkelijker het is om spullen op te ruimen in de daarvoor bestemde kast, hoe sneller het ook daadwerkelijk gedaan wordt.

Zo zult u in de keuken hele andere kasten nodig hebben dan in de hal of slaapkamer. Merkt u dat er veel boeken blijven slingeren? Een goede boekenkast biedt voldoende opbergruimte en overzicht, zodat u makkelijk het juiste boek weer terug kunt vinden. Ergert u zich aan losse tijdschriften in de woonkamer? Zet een grote mand neer waar ze allemaal in verzameld kunnen worden.

Zijn het vooral kleine spullen die dagelijks gebruikt worden? Zorg voor voldoende lades in de ruimte waar deze spullen blijven liggen. Hierin zijn kleine spullen snel opgeborgen en in een oogopslag te overzien.
Nu u weet wat u wilt opbergen kunt u bepalen welke indeling en afmetingen uw ideale kast moet hebben. Natuurlijk hoeft u niet alles in één grote kast op te bergen. Om uw interieur ruimtelijk en overzichtelijk te houden kunt u ook werken met meerdere kleinere kasten, verdeeld over de ruimte.

Er is altijd een passende kast te vinden

Kasten zijn onmisbaar in uw landelijke interieur. Niet alleen bieden ze een zee aan opbergruimte. Ze laten uw interieur ook spreken. Zeker als u kiest voor schitterende eikenhouten kasten die perfect passen bij de rest van uw interieur.

Neem bijvoorbeeld een buffetkast in uw woonkamer. Het onderste gedeelte is voorzien van dichte deuren, waarin u allerlei spullen uit het zicht kunt opbergen. Denk hierbij aan speelgoed, spelletjes, vazen en andere accessoires die u even niet gebruikt. In het midden zitten vaak een aantal lades, waarin kleine spullen gemakkelijk worden opgeborgen, zoals sleutels, laders en papieren.
In het bovenste gedeelte stalt u uw mooist servies, foto’s of landelijke accessoires uit, voor een gezellige uitstraling. Zo is uw opbergkast niet alleen functioneel, maar draagt hij ook bij aan de landelijke sfeer.

Heeft u veel op te bergen in een kleine ruimte? Ga de hoogte in. Spullen die u weinig nodig heeft zet u boven in de kast. Zo kunt u veel kwijt, zonder aan leefruimte in te leveren.
Ook schuine wanden zijn prima geschikt om kasten tegen te plaatsen. Om de ruimte optimaal te benutten laat u een schuine kast op maat maken.

Enkele kasten die uw landelijke interieur direct opgeruimder maken:
• Boekenkast
• Buffetkast
• Tv-meubel
• Dressoir
• Vitrinekast
Kledingkast
Nachtkastje

Landelijke kantoorkast op maat

Kies de kast die past bij uw interieur

Afhankelijk van de functie van de kast kiest u een meubel wat precies past bij uw interieur. Wilt u veel uit het zicht opruimen, dan is een kast met dichte deuren en lades de oplossing. Heeft u een prachtige verzameling die u op een nette manier wilt laten zien, dan is een vitrinekast of buffetkast hier prima voor geschikt.

Hoewel u in eerste instantie voor deze kast gekozen heeft om zijn praktische functie, mag het ook een blikvanger zijn in uw interieur. Maak er een unieke kast van door te kiezen voor een maatwerk model, helemaal naar uw wensen. Heeft u een kleinere woonkamer, dan wilt u de kast waarschijnlijk meer op laten gaan in het interieur, zodat hij minder pompeus overkomt. Geef de kast dan dezelfde kleurtint als de wand waar hij tegen komt te staan.

Ook die laatste losse spullen opruimen

U herkent het wel, losse briefjes, post, sleutels, bonnetjes, een sjaal, één handschoen…
Er is altijd wel ergens losse rommel in huis en juist deze kleine dingetjes laten uw hele interieur er rommelig uitzien. Vaak liggen deze spullen er kort, maar toch lang genoeg om u aan te ergeren. Zorg voor een kleine opberger, zoals een mandje. Hierin kunnen al dit soort kleine, losse spullen worden verzameld tot er iets mee gedaan wordt.

Zo zijn er 101 tips om uw woning opgeruimd te houden. Het belangrijkste blijft, de juiste kasten op de juiste plek. Dit kan voor uitdagingen zorgen. Zeker als u een kast in hele specifieke maten of met een bijzondere indeling nodig heeft. Gelukkig is niets onmogelijk. U laat uw kast gewoon op maat maken in de werkplaats van Nostalgisch Wonen.

Ontdek de mogelijkheden van maatwerk landelijke kasten. 

Reacties
Categorieën