Alles wat u moet weten over een landelijk interieur
Landelijk interieur
Jan van de Scheur
Landelijk interieur
05/06/2020
10 min
0

Alles wat u moet weten over een landelijk interieur

05/06/2020
10 min
0

Een landelijk interieur is één van de meest gezochte interieurs ter wereld. Dat is ook niet zo gek. De warme en charmante uitstraling van een rustieke inrichting roept bij veel mensen gevoelens van nostalgie op. Het is rust en schoonheid in z’n puurste vorm. In deze blog alle inspiratie die u nodig heeft.

Als u ooit in een boerderij op ‘het platte land’ bent geweest, dan weet u dat het interieur altijd meteen opvalt. Een landelijk interieur is robuust en warm. De prachtige woonboerderijen van tegenwoordig gebruiken deze stijl op een slimme manier om een landelijk wonen" gevoel van authenticiteit te kunnen combineren met de moderne levensstijl van nu. Dit zorgt voor prachtige details die het gevoel van ‘heerlijk thuiskomen’ nog eens extra benadrukken.

Een landelijk interieur zorgt namelijk altijd voor een huiselijk gevoel. Als dat nu echt wat voor u is, helpt het natuurlijk om een huis buiten de bebouwde kom te hebben. Toch is deze stijl niet onbereikbaar als u in een appartement of in de stad woont. We vertellen u er alles over in deze uitgebreide blog!

1. De natuur staat centraal bij landelijk wonen

Zelfs in een modern, landelijk interieur komen nog steeds veel houtkleuren voor, zoals bijvoorbeeld onbeschilderd eikenhout. Hierdoor staat de natuur altijd dichtbij. Daarnaast worden veel aardse kleuren gebruikt, zoals verschillende tinten hout, verschillende zandkleuren, wit en grijs. De meubels zijn vaak stoer en robuust en daardoor heel erg duurzaam.

Landelijke interieur

Details, kleur en ruwheid van het land

De natuur is prachtig, maar niet perfect. En hoewel veel mensen respect hebben voor de natuur, heeft de natuur respect voor niemand. Iedereen die eens door een heftige storm getroffen is, kan hierover meepraten. Deze kracht en deze ruwheid komt vaak terug in het landelijke interieur. Zo zijn vaak verschillende details zichtbaar zoals grote, sterke draagbalken langs het plafond. Daarnaast zien we dikke tafelpoten en massieve werkbladen. Dit straalt kracht en stevigheid uit. Dit zijn niet alleen mooie aspecten van de natuur, maar ook perfecte eigenschappen van meubels om een huis mee in te richten.

Een betere balans vinden met de natuur is waar veel mensen zich mee bezig houden. Dankzij al het plastic, synthetische stoffen en andere ‘neppe’ materialen die veel van onze producten hebben, kan een gevoel van vervreemding ontstaan. U zult merken dat het gebruik van de natuurlijke materialen zorgen voor een thuisgevoel die u vooral in uw onderbuik voelt. Dit komt niet alleen door de meubels van hout. Ook een stenen vloer, een granieten keukenaanrecht of marmeren badkamertegels zijn voorbeelden van meubels uit natuurlijke materialen. Dit geldt bovendien voor verschillende stoffen zoals wol, leer of katoen. Er zijn zeker mogelijkheden genoeg om te kiezen voor materialen die bij de natuur horen.

2. Een landelijk, stoer interieur staat en valt met details

Iedereen snapt dat u zonder meubels, geen interieur hebt. Echter heeft nog niet iedereen mogen ontdekken dat het interieur pas af is zodra voldoende details zijn toegevoegd. Ook hierin is balans het codewoord. U kunt heel erg overdrijven door op elke stoel, bank en bed sierkussens te gooien en werkelijk overal bloemen te plaatsen. Daar wordt uw huis echter veel te druk van.

U kunt ook te weinig aandacht aan details geven. Als in uw huis nergens een schilderij hangt of een fotolijstje staat, dan heeft uw inrichting te weinig detail. Daarmee wordt uw huis al snel steriel en onpersoonlijk. Het is dan meer een huis dan uw huis. Er zijn genoeg mogelijkheden om details toe te voegen die perfect passen in een landelijk interieur. Hieronder volgt een lijst.

Populaire landelijke details:
• koeienhuiden
• schapenvachten
• bloemen/takken
• kaarsen en kandelaars
• glazen/aardewerken vazen
• rieten manden
• touw
• metalen details zoals scharnieren/deurklinken

Natuurlijk is deze lijst niet volledig. Het laat wel duidelijk zien in welke richting u zoeken moet om het moderne landelijke interieur het meest tot zijn recht te laten komen. Voel uzelf echter niet tegen gehouden om uw eigen smaak in de mix te gooien. Het is immers uw huis. Pak dus lekker uit en laat uw creativiteit de vrije loop!

Details landelijk interieur

3. Een moderne landelijke inrichting voor alle kamers

Mensen die fan zijn van een landelijk interieur, trekken deze stijl meestal in hun hele huis door. Daardoor sluit alles mooi op elkaar aan. Wij geven u handige voorbeelden van verschillende ruimtes die prachtig zijn ingericht. Zo kun u voldoende inspiratie opdoen voor het landelijke interieur in uw eigen huis.

De woonkamer

In de woonkamer verblijft men doorgaans het meest. Deze kamer is dan ook vaak ingericht om lekker te kunnen zitten en ontspannen. Een grote fauteuil of fijne bank zien we dan ook vaak terug in een landelijk ingerichte woonkamer. Daarmee is al een klein gedeelte van de gewenste sfeer bereikt. De grootste stappen zet u echter met de juiste vloer. Een mooie houten vloer of juist een van stenen tegels zorgen direct voor een warme uitstraling.

Een robuuste tafel of kast

Bij Nostalgisch Wonen zijn wij gespecialiseerd in de landelijke woonstijl. In onze eigen werkplaats vervaardigen wij prachtige meubels die perfect bij deze stijl horen. Veel van deze voorbeelden zijn te zien op onze projectpagina´s.

Het mooie aan onze meubels is, dat wij ze perfect op maat voor u kunnen maken. Uw meubels zien er daarom altijd precies uit zoals u ze hebben wilt. Dat is heel anders dan bij kant en klare meubels, die toch altijd net wat te wensen over laten. Waar vindt u bijvoorbeeld nog een prachtige kloostertafel die perfect bij de rest van uw interieur past?

Robuust eiken landelijke eetkamer tafel

Voorbeelden van onze landelijke meubels

Als u een aantal echt mooie voorbeelden wilt zien van meubels die we al voor onze klanten hebben mogen maken, kijk dan eens op onze projecten pagina.
Alle projecten die op die pagina te vinden zijn, zijn door ons gemaakt. Wij kunnen deze landelijke meubels natuurlijk ook voor u maken. Bovendien schilderen wij de kasten en tafels in elke kleur die u maar hebben wil. Deze passen dus altijd precies en voldoen aan al uw eisen. Beter kan niet.

Een openhaard is de kers op de kaart

Niets ademt een nostalgisch, landelijk interieur meer dan een mooie, rustieke, open haard. Een open haard is niet alleen zelf een mooi detail, maar geeft ook een perfecte gelegenheid om andere, bijpassende details toe te voegen. Wat dacht u van een haardpook en tang bijvoorbeeld? Er zijn natuurlijk nog veel meer details te verzinnen die hier bijpassen. Eerder in het artikel hebben we al het belang van details aangegeven. Vergeet dus niet om hier voldoende aandacht aan te besteden.

Openhaard landelijk interieur

Een prachtige landelijke keuken

Een landelijke keuken zorgt voor een warm en huiselijk gevoel. Dit komt door het materiaal, maar ook dankzij de verschillende details die thuishoren in een landelijke keuken. Landelijke keukens worden namelijk veel gebruikt als woonkeuken. Niet alles hoeft super strak en ordelijk te zijn. U laat zo zien dat hier echt geleefd wordt.

Keukenkastjes van eikenhout

Eikenhout is natuurlijk het perfecte materiaal voor elke landelijke keuken. Wij kunnen de volledige keuken maken in onze werkplaats. We zorgen ervoor dat we alle afmetingen exact weten en maken de keuken vervolgens volledig op maat. Die gaat dus precies passen en is bovendien uniek!

In landelijke keukens hoeft niet alles opgeborgen te worden achter de kastdeurtjes. Vaak ziet u dat servies in zogenoemde open kasten staan. Hier wordt dan gebruik gemaakt van rekken of kastdeurtjes met glas. Dit zorgt voor een detailrijke keuken.

Een landelijke keuken zit vol met details

In de landelijke keuken wordt gegeten, gepraat, gekookt en ontspannen. Kortom er wordt in geleefd. Het karakter van de landelijke keuken komt daarom tot uiting door de detailrijke inrichting. Zo worden een aantal bovenkastjes vaak vervangen door enkele planken waar u verschillende decoratieve elementen tentoon kunt stellen. Daarnaast kunt u verschillende spatels en opscheplepels aan wandrekken hangen. Hoe meer uw keuken lijkt op de plek waar gekookt en gegeten wordt, hoe meer de landelijke keuken tot zijn recht komt.

Landelijke keuken

Kom tot rust in een landelijke slaapkamer

Zodra u een nacht geslapen heeft in uw landelijke slaapkamer, dan valt direct de kwaliteit van uw nachtrust op. Het gebruik van natuurlijke materialen en de aardse invloeden die dit heeft op de sfeer, voelt als vertrouwd aan. Uw lichaam en uw hersenen reageren daar automatisch op. U hebt direct door dat u stukken beter bent uitgerust.

Houdt uw slaapkamer rustig en geordend

Terwijl de keuken nog helemaal in het teken van levendigheid en gezelligheid stond, staat de slaapkamer juist in het teken van rust en zen. Dit doet u door het bed centraal te stellen. Zet deze tegen het midden van een muur en zorg dat u er voldoende ruimte omheen hebt. Zorg bovendien voor zo weinig mogelijk rommel. Een goede, robuuste kledingkast, een nachtlampje en een stoel is vaak alles wat u nodig heeft. Door een mooie kamerplant en een schapenvacht op de vloer te leggen, zorgt u voor de nodige warmte en huiselijk uitstraling.

Landelijke slaapkamer

De landelijke badkamer

U heeft op dit moment vast al de hout trend ontdekt in de landelijke stijl. Het komt terug in elke kamer. In de badkamer wordt dat vaak een stuk lastiger, omdat u te maken heeft met een vochtige omgeving. Onbehandeld hout neemt te veel vocht op en kan kromtrekken. Dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Gelukkig is de moderne technologie erg ver gevorderd. Zo ver zelfs, dat keramische tegels en andere materialen kunnen worden voorzien van een houtlook. Zo kunt u zelfs in de douchecabine mooie houtlook accenten aanleggen. In combinatie met witte tegels en een mooie badkuip is uw landelijke badkamer direct een groot succes. Denk zoals met alle ruimtes ook in de badkamer aan de details.

Landelijke badkamer details

Om het u makkelijk te maken, hebben we een lijstje gemaakt met verschillende details die perfect in een landelijke badkamer passen. Uiteraard kiest u voor de details die u het mooist vindt. Daarnaast is de lijst bij lange na niet compleet. Om alle mogelijkheden op te sommen heeft u meerdere pagina’s nodig! Het belangrijkste is dat u de juiste inspiratie op kan doen.

Badkamer detail lijst:

• Hang gekleurde handdoeken aan haken aan de muur of aan de deur
• Gebruik een rieten wasmand om de vuile was in te gooien
• Kies voor een stenen wasbak
• Gebruik een open stellingkast om uw badkamer spullen in op te slaan
• Zorg voor geel licht, te witte lampen geven een koude uitstraling
• Metalen handgrepen en deurknoppen geven net dat beetje extra detail

Landelijke badkamer

Een landelijke kantoorinrichting

Uiteraard hoeven onze prachtige, landelijke meubels niet alleen bij u thuis te staan. Ook voor een zakelijk kantoor draaien wij onze hand niet om. Zo bouwden wij de kasten, bureaus en andere meubels voor diverse, geweldige kantoorruimten helemaal op maat. Dit geeft een luxe en warm gevoel aan uw werkomgeving. Afhankelijk van uw bedrijfscultuur, identiteit en markt kan dit een extra boost aan uw business en werkgeluk geven.

Een stevig bureau

Uiteraard hoort in elk kantoor een stevig bureau te staan. Eentje die zegt: “ik ben trots om hier aan het werk te zijn”. Wij maken de landelijke kantoormeubelen daarom helemaal van eikenhout. Dit materiaal is goed te bewerken waardoor we ook verschillende details in het ontwerp kunnen laten terugkomen. Hetzelfde geldt uiteraard voor vergadertafels, kasten en meer.

Landelijke kantoor inrichting

4. Laat uw meubels op maat maken

Wat alle verschillende kamers in uw huis pas echt compleet maken, zijn op maat gemaakte meubels. Mooie details, past precies en heel persoonlijk!

Kasten op maat

U zult nergens een betere kast vinden dan één die door Nostalgisch wonen op maat voor u is gemaakt. Wij kunnen namelijk met allerlei zaken rekening houden. Wat dacht u bijvoorbeeld van een schuin dak? Het is erg lastig en zonde om van de ruimte om daar een standaard kast onder te zetten. De bovenkant van de kast knalt al tegen het plafond aan, terwijl de onderkant nog lang niet tegen de muur staat. Dat ziet er bovendien vreemd uit met al die ruimte achter de kast. Wij bouwen kasten op maat, zodat de kast de ruimte op een mooie en efficiënte manier vult.

Tafels op maat gemaakt

Een mooie tafel vinden, is vaak erg lastig. Deze zijn vaak te groot of te klein, simpelweg niet mooi of past om een andere reden niet bij het interieur. Helemaal in de landelijke stijl zijn dit problemen waar u tegenaan loopt. Een maatwerk tafel is dan de uitkomst. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een eettafel, salontafel of bijzettafeltje. Wij kunnen u helpen bij elk project.

5. Neem contact op met Nostalgisch wonen

Onze naam is natuurlijk niet per toeval gekozen. De landelijke woonstijl brengt gevoelens van nostalgie met zich mee. We verlangen steeds meer terug naar binding met de natuur met het land en met elkaar. De inrichting van uw huis kan daar een grote rol bij spelen. Nostalgisch wonen helpt u graag bij de realisatie van een prachtige landelijke inrichting. Neem vandaag nog contact met ons op. Het is gratis en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.

Bekijk hier de mogelijkheden van landelijke interieurs op maat. 

Reacties
Categorieën