Een landelijke badkamer: zo pakt u dat aan
Landelijk interieur
Jan van de Scheur
Landelijk interieur
05/06/2020
3 min
0

Een landelijke badkamer: zo pakt u dat aan

05/06/2020
3 min
0

De landelijke woonstijl is natuurlijk prachtig, maar soms is het lastig om de inrichting precies naar wens te krijgen. Dat geldt al helemaal voor de moeilijk in te richten kamers van het huis. Denk bijvoorbeeld aan de landelijke badkamer. Hoe zorgt u ook daar voor een landelijke, warme uitstraling? In dit blog geven we u alle tips die u nodig heeft. Lees dus snel verder.

Landelijke badkamermeubels van natuurlijk materiaal

Net zoals bij de landelijke keuken, is de materiaalkeuze van de landelijke badkamermeubels heel belangrijk. Het gebruik van natuurlijke materialen zorgt namelijk voor rust en ontspanning. Dat komt, omdat ze herkenbaar zijn voor het menselijke brein. Duizenden jaren lang hebben we geleefd tussen hout en verschillende soorten steen. We voelen ons er in thuis.

IJzer, plastic, beton en glas zijn betrekkelijk nieuw en daarom ‘vreemd’ voor ons. In het onderbewustzijn worden veel mensen daar nerveus van. Dat wil echter niet zeggen dat u deze materialen compleet moet vermijden. Ga er echter spaarzaam mee om, bijvoorbeeld door ze alleen als detail terug te laten komen. Wij zorgen daarom altijd voor natuurlijk, duurzaam materiaal. Zo zijn veel van onze op maat gemaakte meubels vervaardigd uit eikenhout. Uiteraard kunnen we die in verschillende kleuren verven, zodat zij altijd bij uw smaak en stijl passen.

Landelijke badkamer in stijl

Een landelijke badkamermeubel op maat

In elke badkamer staan verschillende kasten of stellingen om handdoeken, shampoo, tandpasta en meer in te bewaren. Door deze op maat te laten maken, weet u zeker dat ze aan uw wensen en eisen voldoen. Bovendien passen ze altijd precies. Wij maken ze namelijk niet groter of kleiner dan de door u aangegeven afmetingen.

Heeft u dus speciale wensen, een badkamer met een gekke hoek of een schuin aflopend dak? Dat is voor ons geen enkel probleem. Wij zorgen ervoor dat uw meubels er perfect uitzien en optimaal gebruikmaken van de aanwezige ruimte.

Landelijke badkamer ideeën

Inspiratie opdoen kan heel belangrijk zijn. Zo weet u zeker dat u het meeste uit uw nieuwe badkamer haalt. Wij geven u daarom een paar goede tips en ideeën. Lees snel verder.

1. Een losstaande badkuip

Als u een grote badkamer heeft, is het verstandig om na te denken over een losstaande badkuip. Dat wil zeggen: een badkuip die niet vast tegen een muur staat. Dit ziet er bijzonder chique en uitnodigend uit. Bovendien kan de juiste badkuip een prachtig focuspunt van de badkamer worden. De rest van het badkamer interieur kan hier dan gemakkelijk ‘omheen’ ingericht worden.

Leg er een mooie koeienhuid voor en u zult zien dat de badkamer u onthaalt met warmte en comfort. Uiteraard moet de uitstraling niet voorbij gaan aan het praktische nut. Als u nu al zeker weet dat u nooit in bad gaat, kies dan voor een douche.

Badkuip landelijke keuken

2. Open kasten

De landelijke woonstijl maakt geen geheim van de functie van haar meubels. Zo vindt u vaak geen volledig dichte kasten. In plaats daarvan ziet u rekken, schappen of zelfs kastdeuren met glazen ruiten. Zo ook in de badkamer. Hang daarom een aantal mooie planken aan de muur en leg daar, in nette stapels, uw gevouwen handdoeken op. Dit ziet er niet alleen heel stijlvol uit, maar geeft ook direct een zacht element aan de badkamer.

3. Zorg voor details

In een landelijk interieur valt of staat alles met details. Natuurlijk helpt het om een mooie, robuuste kast van eikenhout neer te zetten. Maar daarmee bent u nog niet klaar. Hetzelfde geldt voor de landelijke badkamer. Zorg voor een rieten wasmand, sfeervolle, warme verlichting, een kandelaar en andere details naar keuze. Daarmee brengt u de juiste sfeer in huis.

4. Vloertegels van graniet, marmer of ander natuursteen

Uiteraard kiest u voor de spullen en materialen die het beste bij uw smaak passen. Om de landelijke woonstijl te laten stralen, kunt u echter het beste voor natuurlijk ogende materialen kiezen. Zo ook voor de tegels. U zult zien dat de landelijke sfeer daarmee wordt versterkt. Hetzelfde geldt voor de muurtegels. U kunt daar wel wat creatiever zijn, door bijvoorbeeld tegels met houtlook te kiezen. Dit zorgt voor een warme uitstraling en een prachtige, landelijke badkamer.

Landelijke badkamer natuursteen

5. Kies voor een waskom in een landelijke badkamer

Dit prachtige detail maakt de landelijke badkamer helemaal compleet. Uiteraard kiest u ook hier weer voor een natuurstenen variant.

Neem contact met ons op

Bij Nostalgisch Wonen zijn we gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met landelijk interieur. Wij hebben een eigen werkplaats waar wij de landelijke meubels met veel zorg en aandacht, helemaal op maat maken. Al veel klanten hebben onze hoge kwaliteit ontdekt en zijn bij ons teruggekomen voor keukens, tafels, kasten en meer. Neem daarom snel contact met ons op. Vragen kost niks en is natuurlijk helemaal vrijblijvend. U zit dus nog nergens aan vast.

Ontdek hier de mogelijkheden van landelijke interieurs op maat. 

Reacties
Categorieën