De perfecte kast voor uw woonkamer?
Landelijke kasten
Jan van de Scheur
Landelijke kasten
06/17/2020
4 min
0

De perfecte kast voor uw woonkamer?

06/17/2020
4 min
0

Welke kast zet u in uw woonkamer? De juiste kasten maken of breken uw interieur. Zonder kasten wordt uw woonkamer erg rommelig, want een kast biedt enorm veel bergruimte. Vergeet daarom bij het samenstellen van uw inrichting de kasten niet.

Er zijn veel verschillende soorten kasten, elk met hun eigen functie, afmetingen en uitstraling. Het uitkiezen van een kast kan best lastig zijn. Heeft u een prachtig, landelijk interieur? Dan wilt u hier een passende kast bij. Het liefst eentje met precies de juiste afmetingen. Dat kan nog weleens een lange zoektocht worden.

Welke kast komt er in uw woonkamer? Welk materiaal kiest u en wat is voor u de meest praktische oplossing, die ook nog eens past bij uw woonstijl.

Dressoir in uw woonkamer

Het dressoir is een veel gekozen kast voor in de woonkamer. Deze middelhoge kast biedt enorm veel bergruimte, zonder te veel ruimte in te nemen. Naast de woonkamer is een dressoir ook geschikt voor de slaapkamer of in de hal.

Het leuke aan een dressoir is niet alleen de bergruimte, ook bovenop de kast is er plek voor leuke accessoires, zoals fotolijstjes. Vroeger werd een dressoir vooral gebruikt om servies in op te bergen. Maar het is natuurlijk ook een ideale kast voor het opbergen van allerlei andere spullen, zoals spelletjes, speelgoed, papierwerk en andere spullen die u niet los rond wilt laten slingeren in uw woonkamer.

Het voordeel van een dressoir in uw woonkamer is de optische ruimte die hij open laat. Doordat de kast laag is, blijft de ruimte open, waardoor uw woonkamer groter lijkt. Deze kast wordt zelfs regelmatig gebruikt als TV kast. Een dressoir in landelijke stijl kan in elke maat gemaakt worden, in de werkplaats van Nostalgisch Wonen.

Boekenkast met ladekast

Ladekast, ideaal voor kleine spullen

Altijd de sleutels kwijt? Waar liggen de pennen ook alweer? Dit soort kleine spullen zijn eenvoudig om kwijt te raken. Een smalle ladekast met ondiepe lades is ideaal om dit soort dingen in op te bergen. Of heeft u de ruimte voor een grote ladekast, met diepe lades? Daar kunt u mooi stapels papieren in kwijt, die anders op tafel waren blijven liggen.

Ladekasten zijn er in allerlei verschillende modellen. Van smalle, simpele modellen tot ware eyecatchers in uw interieur. Ladekasten komen overal in uw woning van pas. Heeft u nog een hoekje over? Wellicht past hier wel zo’n praktische ladekast? Bedenk vooraf goed welke spullen u op wilt bergen, zodat u weet welke kasten u nodig heeft.

Een buffetkast past in elke landelijke woonkamer

Een buffetkast is nu typisch zo’n model wat uitstekend past in een landelijk interieur. Eigenlijk mag deze kast niet ontbreken. De meeste buffetkasten doen meteen dienst als vitrinekast, omdat u er uw mooiste servies of bijzondere verzameling in kunt laten zien.

Een buffetkast waar de onderkast gesloten is met deurtjes, lades of schuifdeuren biedt u een zee aan ruimte. In het bovendeel, met glazen deuren, kunt u naar hartenlust aan de slag met allerlei leuke accessoires.

Buffetkast als boekenkast

Boekenkast in uw woonkamer

Heeft u veel boeken? Laat deze dan zien in een mooie boekenkast. Boekenkasten geven een speciale sfeer aan uw woonkamer. Zeker als u in de buurt van uw boekenkast een knusse stoel of bank neerzet, nodigt dit uit om een boek te pakken en heerlijk onderuit te zakken.

Natuurlijk is een boekenkast niet alleen geschikt voor boeken. Ook cd’s en dvd’s kunnen hier prima in opgeborgen worden. Laat u het onderste gedeelte van uw boekenkast voorzien van deuren of lades, dan biedt deze kast nog meer bergruimte.

Laat uw boekenkast op maat maken in de werkplaats van Nostalgisch Wonen, dan heeft u altijd de perfecte boekenkast in huis, helemaal zoals u hem wilt hebben. Precies op maat voor dat ene lastige muurtje, waarvoor u in de meubelwinkels niets kon vinden.

Altijd de juiste maat kast in uw woonkamer?

De juiste kast vinden is niet altijd even makkelijk. Zeker als u een bepaalde stijl en maat in gedachten heeft. In uw woonkamer heeft u een ruimte beschikbaar, aan deze maten moet de kast voldoen. Daarnaast moet hij ook praktisch zijn ingedeeld, zodat alles wat u erin kwijt wilt ook echt past.

Precies deze kast vinden in een meubelwinkel kan behoorlijk wat geduld vergen. Vaak valt de kwaliteit tegen, of is de stijl net niet wat u in gedachten had.
Wij horen dit probleem vaker. Uw woning inrichten in de landelijke woonstijl is geweldig, maar u heeft wel passende meubelen nodig om de juiste sfeer te bereiken.

Nostalgisch Wonen is gespecialiseerd in het vervaardigen van landelijke meubels. In onze eigen werkplaats gaan ervaren vaklieden aan de slag om voor u de perfecte kast te maken voor uw woonkamer.
• Precies de juiste afmetingen;
• In de stijl die past bij de rest van uw inrichting;
• Met de praktische indeling die u graag wilt hebben;
• Van hoge kwaliteit, zodat u jaren plezier heeft van uw landelijke kast.

Kasten in landelijke woonkamer

Welke kast past bij uw woonstijl?

Een kast kan uw inrichting maken of breken. Zeker een grote buffetkast of boekenkast neemt een prominente plek in en zal daarmee voor een belangrijk deel de sfeer bepalen. De landelijke woonstijl wordt vaak omschreven als romantisch, brocante, of rustiek. Er worden veel natuurlijke materialen gebruikt, zoals hout. Zachte kleuren en natuurtinten brengen nog meer sfeer in de woonkamer.

In de werkplaats van Nostalgisch Wonen werken wij veel met eikenhout. Deze houtsoort is uitermate geschikt voor de landelijke woonstijl. De prachtige nerven en het robuuste uiterlijk past zowel bij de romantische inrichting als bij de meer strakke landelijke inrichting. De keus voor eikenhout resulteert in meubelen van topkwaliteit.
Door het toevoegen van bijzondere details maken we van uw kast een echte blikvanger. Denk hierbij aan mooie bewerkingen in het hout, bijzondere handgrepen of een espagnolet sluiting.

Bent u al een tijd op zoek naar de perfecte kast voor uw landelijke woonkamer? Zoek niet langer, neem vrijblijvend contact met ons op of ontdek hier de mogelijkheden van op maat gemaakte kasten.

Reacties
Categorieën