Bijzettafels mogen niet ontbreken in uw landelijke interieur
Landelijke meubelen
Jan van de Scheur
Landelijke meubelen
11/06/2020
3 min
0

Bijzettafels mogen niet ontbreken in uw landelijke interieur

11/06/2020
3 min
0

Bijzettafels zorgen voor instant gezelligheid in huis, daarom mogen ze zeker niet ontbreken in uw landelijke interieur. Er is altijd wel ergens een plekje voor één of meerdere bijzettafels. Het zijn de meest flexibele meubelstukken die er zijn. U kunt ze net zo makkelijk gebruiken als extra tafeltje voor een kopje koffie, het onder de aandacht brengen van een mooie plant of als eenvoudige extra zitplaats. Zelfs als nachtkastje doet een bijzettafel het prima.

Heeft u al bijzettafels in uw landelijke interieur? Zo niet, lees dan zeker deze inspirerende blog.

Bijzettafeltje landelijke stijl

Landelijke bijzettafel

Bij een landelijke bijzettafel denkt u waarschijnlijk als eerste aan een houten bijzettafeltje. Hout is natuurlijk het perfecte materiaal in een landelijk interieur. Toch kunnen ook bijzettafeltjes van andere materialen prachtig staan bij deze woonstijl. Zelfs onder de houten tafeltjes is de keus groot. Allerlei vormen en structuren passeren de revue. De ene strak afgewerkt en zelfs voorzien van een mooie laklaag, de ander van ruw onafgewerkt hout met een robuuste stalen poot.

Zo kunt u precies het juiste bijzettafeltje kiezen bij uw landelijke woonstijl. Een bijzettafel met metalen elementen komt misschien al snel modern over. Toch kan een bijzettafeltje met houten blad en strak onderstel precies passen in de modern landelijke woonstijl in uw woning. Het metalen onderstel wordt ook regelmatig gecombineerd met een marmeren of glazen blad, wat goed combineert in een Scandinavische, landelijke of klassieke woonstijl.

We zien steeds vaker dat de poef als bijzettafel gebruikt wordt. Zeker in de landelijke woonstijl werkt dit prima. Een poef is vaak voorzien van een mooie, warme stof of leer. Daardoor draagt de poef direct bij aan de knusse en gezellige uitstraling van het interieur. Zet er een groot, houten dienblad op en u heeft een prima bijzettafel, die u ook als relatief comfortabele extra zitplaats kunt gebruiken.

Bijzettafeltjes in allerlei vormen

Bijzettafeltjes vindt u in allerlei vormen en maten. De meest voorkomende vorm is rond, ovaal, vierkant of rechthoekig. Vaak zijn er ook leuke setjes te koop, in verschillende hoogtes. U kunt ervoor kiezen om deze tafeltjes samen één grotere tafel te laten vormen, of u gebruikt ze verdeeld over de kamer. Voordeel is wel dat ze ongebruikt minder ruimte innemen, omdat u ze onder elkaar kunt schuiven.

Uiteraard kunt u ook verschillende vormen met elkaar combineren, voor een meer speels effect. Gebruikt u meerdere bijzettafels in één ruimte? Kies dan bij voorkeur voor hetzelfde materiaal, zodat er rust en eenheid ontstaat.

Bijzettafel landelijk

Bijzettafels kunnen overal

De meest voor de hand liggende plek voor een bijzettafel blijft natuurlijk de woonkamer. Maar laat u zich hier niet door beperken. Een bijzettafel kan ook schitterend staan in de hal, met een mooie plant erop. Of als handig plekje om even uw sleutels neer te leggen. Ook als vervanging van het nachtkastje doet een bijzettafel het prima in de slaapkamer. De hoogte is ideaal voor naast uw bed.

Een bijzettafeltje kunt u zelfs in uw badkamer kwijt, ideaal om uw handdoek klaar te leggen voor na het douchen of voor uw boek, als u in bad zit.

Landelijke sfeer met een bijzettafel

U brengt sfeer in huis met landelijke accessoires, maar waar zet u deze neer? Naast de functionele meubels, zoals de bank, eethoek, buffetkast en eventueel een bibliotheekkast is het leuk om plekken te creëren waar u gezellige accessoires neer kunt zetten. De bijzettafel leent zich hier uitstekend voor.

Zet eens een flinke bijzettafel achter uw bank. Op deze manier gebruikt we noemen het ook wel een side table. Hier kunt u naast allerlei leuke accessoires ook een lamp op zetten, zodat u op de bank comfortabel een boek kunt lezen. Een bijzettafel kunt u uiteraard in elke ongebruikte hoek kwijt. Het biedt u de ruimte om leuke sfeerhoeken te maken in uw interieur. Heeft u ramen tot op de grond? Zet eens een plant op een bijzettafeltje, dit biedt meteen de oplossing voor uw ontbrekende vensterbanken.

Een bijzettafel van oud, verweerd hout is een prachtige ondergrond voor een paar windlichten en een dierenvel. Op een simpele manier brengt u direct de juiste, warme sfeer in huis. Een simpel houten krukje krijgt een hele andere betekenis als u er een schitterende kandelaar op zet, of een mooie bos bloemen.

Bijzettafeltjes met planten

Welk bijzettafeltje wilt u in uw landelijke interieur?

Bijzettafeltjes bieden u eindeloos veel mogelijkheden. Daarom mogen ze eigenlijk niet ontbreken in uw landelijke interieur. Heeft u al bijzettafels in uw woning staan? Of bent u nog op zoek naar dat ene leuke tafeltje?

Wij helpen u graag bij uw zoektocht. Door onze specialisatie in landelijke meubels kunnen wij u hier uitstekend bij assisteren. Wilt u echt iets speciaals, dan staan de ervaren vakmannen van Nostalgisch Wonen voor u klaar in onze werkplaats.

Ontdek onze landelijke tafels op maat.

Reacties
Categorieën