Landelijke nachtkastjes naast uw landelijke bed
Landelijke slaapkamer
Jan van de Scheur
Landelijke slaapkamer
07/28/2020
4 min
0

Landelijke nachtkastjes naast uw landelijke bed

07/28/2020
4 min
0

Naast het bed zijn vrijwel altijd nachtkastjes te vinden, ook wel nachttafeltje genoemd. Het is erg handig om naast het bed een kastje te hebben om het een en ander op te kunnen zetten of leggen: uw bril, een wekker, een lamp of lectuur dat u voor het slapen gaan nog even in bed aan het lezen was.

Landelijke nachtkastjes bestaan in diverse designs. Voor elk type landelijke woonstijl is er een design voor een nachtkastje te vinden dat perfect past bij het landelijke ledikant. Wij maken die in ons eigen atelier voor u op maat.

Met nachtkastjes kunt u enorm variëren. U kunt kiezen voor een nachtkastje dat ook daadwerkelijk een kastje is, een klein kastje. Een kastje met een legplankje en een aantal laatjes inclusief poten eronder. Of voor een nachttafeltje, dat de vormgeving van een kleine tafel heeft.

Bovendien kunt u variëren in kleur. Het nachtkastje en het ledikant kunnen gelakt worden in een kleur die prachtig samengaat met andere elementen in de slaapkamer. Of het nachtkastje en ledikant houden hun natuurlijke houten uitstraling door het ongelakt te laten, waardoor het ensemble zonder meer de landelijke sfeer in de slaapkamer brengt.

Wit nachtkastje in modern landelijke stijl

Heeft u een wit ledikant, dan zijn bijpassende witte nachtkastjes vanzelfsprekend erg mooi om erbij te combineren. Het blad van het nachtkastje kunt u ook naturel laten, zodat de natuurlijke kleur van het hout zijn bijdrage levert aan de landelijke sfeer in uw slaapkamer. Een naturel blad zorgt voor een mooi evenwichtig contrast met de witte lak.

Nachtkastje met lades en landelijke rieten manden

Een nachtkastje krijgt naast zijn vormgeving een extra landelijke touch door gebruik te maken van rieten manden. Bijvoorbeeld een wit nachtkastje met een iets uitstekend blad en voetstuk. Een blad en voetstuk die enigszins breder zijn dan de body van het nachtkastje resulteert doorgaans in een modern maar toch nostalgische landelijke vormgeving. Een houten lade gecombineerd met twee rieten manden eronder stralen een knusse en natuurlijke sfeer uit.

Nachtkastje met deurtjes

Heeft u liever geen lades of zo min mogelijk lades en liever een deurtje? Achter een deurtje in het nachtkastje kunnen wat grotere spullen worden opgeborgen. Of niet één magazine, maar stapels lectuur! Indien u graag een nachtkastje heeft met een deurtje, dan maken wij dat voor u!

Wilt u een suggestie voor een nachtkastje met een deurtje? Om het nachtkastje niet te massief te maken, is het leuk om het nachtkastje te voorzien van een deurtje, met daarboven een open ruimte en daarop het blad. De open ruimte maakt het aanzien van het kastje minder massief en meer lucht en openheid. Aan weerszijden van de open ruimte een kruisvormige constructie geeft het een tintje koloniale of maritiem landelijke sfeer.

Nachtkastje landelijke stijl

Nachtkastje in de vorm van een klein dressoir

Een leuk idee is een nachtkastje dat doet denken aan een klein dressoir of schrijftafeltje. Vooral als u houdt van de landelijke woonstijl met een vleugje romantiek en een knipoog naar het verleden. Omkader het bovenste blad van het nachtkastje met een randje subtiel bewerkt hout om bijna onopvallend te refereren naar een antieke schrijftafel.

Om de vormgeving speels te benadrukken is het een leuk idee om een klein uitschuifblad onder het bovenblad te integreren, een verrassend element in het kleine schrijftafeltje annex nachtkastje! Leuk om daadwerkelijk wat notities op te kunnen maken of om te gebruiken voor ontbijt op bed!

Geef de poten van het kleine dressoirtje subtiel sierlijke rondingen. Een extra legplankje, wat lager gesitueerd in het nachtkastje is handig voor o.a. uw lectuur. En vlak daaronder, een klein laatje voor de items die u uit het zicht wilt houden of stofvrij wilt bewaren. Dit alles bij elkaar is een prachtig ensemble voor een uniek nostalgisch nachtkastje naast uw bed!

Nachttafeltje in plaats van een nachtkastje

Wilt u eens wat anders dan een nachtkastje naast uw bed? Denk dan eens aan een nachttafeltje met landelijke allure!

Nachttafeltje in landelijke woonstijl

Een nachttafeltje kan rechthoekig van ontwerp zijn, met of zonder een subtiel facet randje op het rechthoekige bovenblad. Gelakt in de door u gewenste kleur of naturel eikenhout. Door te variëren in de dikte van de houten poten van het nachttafeltje, maakt u er een modern romantisch nachttafeltje van of een modern robuust nachttafeltje.

Ook kunt u voor de afwisseling kiezen voor een rond nachttafeltje. Een nachttafeltje met een rond blad en ronde poten. Sierlijke welvingen in de poten geven een nachttafeltje een romantisch Victoriaans aanzien. Grotere sierlijke bollingen toveren een nachttafeltje om in een landelijk nachttafeltje in Franse stijl.

Nachttafeltje in robuuste landelijke woonstijl

Houdt u van de robuuste landelijke woonstijl? Een nachttafeltje met een dik rond eikenhouten blad en daaronder stevige stoere zwarte metalen poten staat garant voor een stoer en eigentijds landelijk nachttafeltje. Ook op deze wijze haalt u de landelijke woonsfeer in uw slaapkamer!

Nachttafeltje landelijke slaapkamer

De hoogte van een nachtkastje of nachttafeltje

De hoogte van een nachtkastje is meestal gelijk aan de hoogte van het matras, zodat u vanuit bed gemakkelijk bij uw spullen op het nachtkastje kan. Het blad van het nachtkastje is dan gemakkelijk bereikbaar en de tijd op de wekker is eenvoudig afleesbaar. Bovendien kunt u ook het beste bij de laatjes van het nachtkastje komen. Wij leveren maatwerk meubels, dus wilt u het nachtkastje liever op een andere hoogte? Wij maken het voor u!

Hoe ziet uw landelijke nachtkastje eruit?

Kiest u voor een nachtkastje op maat? Of een nachttafeltje op maat? Wilt u zich door ons laten inspireren? Of weet u al precies wat u wilt? Heeft u uw landelijke ledikant met bijbehorend nachtkastje al helemaal voor ogen, dan is het een goed begin om uw ideeën op papier te zetten, teken uw ideeën zoveel mogelijk uit. Dankzij onze jarenlange ervaring in het vervaardigen van op maat gemaakte houten meubels kunnen wij, samen met u, uw ideeën vertalen naar het perfecte op maat gemaakte nachtkastje naast uw bed!

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een inspirerend gesprek! Of bekijk de pagina landelijk interieur voor meer inspiratie.

Reacties
Categorieën