8 leuke ideeën voor uw landelijke slaapkamer
Landelijke slaapkamer
Jan van de Scheur
Landelijke slaapkamer
07/27/2020
5 min
0

8 leuke ideeën voor uw landelijke slaapkamer

07/27/2020
5 min
0

Zoekt u leuke ideeën om uw landelijke slaapkamer nog meer cachet te geven? Wilt u uw slaapkamer karakter geven? Wij hebben genoeg inspiratie! We geven u graag een paar suggesties voor de inrichting van uw landelijke slaapkamer.

1. Landelijk nachtkastje naast uw bed

Een nachtkastje naast uw bed is niet alleen ontzettend handig, het nachtkastje is ook een prominent meubelstuk in de landelijke slaapkamer. Kies daarom een nachtkastje met zorg uit en kies een mooie bijpassende vormgeving.

Vormgeving van het nachtkastje

Denk aan een nachtkastje met bijzonder design die samen met uw landelijke bed een mooi geheel vormt. Of een landelijk vormgegeven nachttafeltje die de landelijke stijl in de slaapkamer benadrukt. Kies een stijlvol wand planchet aan de muur naast uw bed als u visueel openheid en ruimte wilt creëren.

Niet rechthoekig, maar… rond!

Slaapkamer kastjes zijn erg vaak rechthoekig. Wilt u eens wat anders? Erg sfeervol zijn ronde slaapkamer tafeltjes naast uw bed! Plaats hierop een robuuste houten balusterlamp en u waant u werkelijk in een landelijk kasteel!

Landelijke slaapkamer nachtkastje

2. Wees niet te bescheiden met verlichting in de slaapkamer.

Maak van de slaapkamer een kamer met karakter, een landelijk karakter! In de slaapkamer wordt meestal weinig aandacht gegeven aan verlichting, waardoor al snel voor bescheiden verlichting gekozen wordt.

Sfeervolle kroonluchter in de slaapkamer!

Hang juist een aanwezige kroonluchter op! Een sfeervolle kroonluchter in de slaapkamer zal het gevoel van chique landelijk wonen benadrukken en van de slaapkamer een slaapkamer maken die sfeer uitademt!

3. Wees royaal met kussens op uw bed

Op een landelijk bed liggen altijd meerdere heerlijk zachte kussens. Met een stuk of 6 kussens treft u beslist een landelijke look. Leg meerdere kussens tegen het hoofdeind van het ledikant en kies voor kussens in diverse natuurlijke tinten.

Kussens in gebroken wit, zandkleurig en lichtgrijs

De tinten die voor een landelijke sfeer zorgen zijn kussens van gebroken wit tot zandkleurige kussens en van witte kussens tot lichtgrijze kussens.

4. Een bedbankje is enorm handig en een leuke eyecatcher in de slaapkamer!

We kunnen in onze werkplaats een, geheel bij uw landelijke ledikant passend, bedbankje op maat maken. Een bedbankje is enorm handig om bijvoorbeeld uw schoenen op aan te trekken, kleding voor morgen op neer te leggen of om extra dekens op te leggen, zodat u die niet meer hoeft te zoeken op het moment dat ze nodig zijn.

Vormgeving houten bedbankje op maat

Een bedbankje kan voorzien zijn van gecapitonneerde stof, waardoor u een heerlijk zacht bedbankje met een chique kussen heeft. Afhankelijk van de landelijke woonstijl waar u voor kiest, kunt u ook kiezen voor een bedbankje zonder bekleding, een bedbankje dat enkel bestaat uit rustiek eikenhout. Het hout van een houten bedbankje zorgt zelf direct al voor een natuurlijke en landelijke uitstraling!

Landelijke slaapkamer met bedbankje

5. Binnenluiken voor uw ramen

Shutters voor uw ramen: houten vensterluiken voor een donkere kamer

Lekker donker slapen? Laat sfeervolle shutters op maat maken voor uw ramen. Stijlvolle shutters aan de binnenzijde van uw raam zijn niet alleen nuttig, maar stralen ook landelijke elegance uit. Met vensterluiken slaapt u in een heerlijk donkere kamer, bovendien houden vensterluiken kou maar ook hitte buiten.

Landelijke vensterluiken

Luiken aan de binnenzijde van de slaapkamer zijn gemakkelijk te bedienen, u kunt ze snel naar wens open en dicht doen. Handig is een vensterluik dat bestaat uit twee delen en in het midden kan scharnieren.

Landelijke vouwluiken

Scharnierende luiken vormen vouwluiken die u, wanneer u de vensterluiken open zet, minder ruimte innemen. Voor een extra landelijke sfeer, kunt u de luiken voorzien van een prachtig paneeldesign.

Louvreluiken: binnenluiken met lamellen

Wilt u toch wat licht in de slaapkamer kunnen toelaten? Dan zijn Louvreluiken de oplossing. Louvredeuren zijn vensterluiken met boven elkaar geplaatste latjes, oftewel een luik met houten lamellen. De lamellen kunnen vast gemonteerd zijn of verstelbaar, zodat u de gewenste hoeveelheid van lichtinval kunt instellen.

Landelijke slaapkamer met shutters

Plafond decoratie

Terug van weggeweest zijn de prachtige plafond versieringen zoals we die kennen van de statige huizen van vroeger. Plafond ornamenten geven uw slaapkamer daadwerkelijk cachet!

Houten sierlijsten geven uw plafond een charmante en stijlvolle afwerking. Prachtige rozetten en mooi bewerkte plafondplaten versieren uw slaapkamer plafond op chique en romantische wijze en maken uw slaapkamer bijzonder karaktervol.

6. Wanddecoratie in de landelijke slaapkamer

In de landelijke woonstijl zijn altijd natuurlijke elementen aanwezig. Ook voor wat wanddecoratie betreft haalt u de natuur de slaapkamer in! Aan de muur van uw slaapvertrek hangt u een rieten krans, of een aantal grote schilderijen met houten omlijsting. Een houten dierenkop past uiteraard perfect bij de landelijke woonstijl.

Haal de natuur in de slaapkamer

Ook kunt u een muur van de slaapkamer voorzien van een houten wand of een afbeelding van een bos. Vindt u dat te veel? Dan kunt u de natuur ook subtiel in de slaapkamer introduceren door een grove tak met decoratie aan uw muur op te hangen. Omwikkel de tak met grove slagen met bijvoorbeeld robuust sisaltouw en wikkel er clusterverlichting om heen (lampjes aan een snoer). Een meer natuurlijke lamp kunt u niet hebben!

7. Het hoofdeind op uw muur schilderen

Anders dan anders! Als u een hoofdeind te kolossaal vind, is het ook een leuk idee om op uw slaapkamermuur het bed – bij wijze van spreken – door te trekken door het hoofdeind op de muur te schilderen. Oftewel het ledikant op de muur ‘af te maken’ door bijvoorbeeld de contouren van een sierlijk hoofdeind van een landelijk bed te schilderen. Heel bijzonder en stijlvol!

8. Met een warm gevoel uit bed stappen

Heeft u in de slaapkamer een houten vloer? Of misschien een stenen vloer die koud aan kan voelen? Leg dan een zacht, comfortabel en warm aanvoelend slaapkamer matje naast uw bed.

Faux Fur: Dierenvacht slaapkamer mat

Voor de landelijke look in chaletstijl is een dierenvacht prachtig. Uiteraard hoeft het geen echte dierenvacht te zijn, tegenwoordig zijn er zoveel prachtige faux fur te krijgen die niet van echt te onderscheiden zijn. Of u nu een echte dierenvacht of faux fur naast uw bed heeft, met een mooi kleed naast uw bed geeft u de slaapkamer de perfecte landelijke sfeer! Bovendien stapt u met een warme slaapkamer mat altijd met een warm gevoel aan uw voeten uit bed, tot u uw pantoffels aan heeft!

Nog meer ideeën uitwisselen voor uw landelijke slaapkamer?

Wilt u een slaapkamer in landelijke woonstijl? In ons atelier maken wij al vele jaren landelijke meubelen op maat, bijvoorbeeld kloostertafels voor de keuken, bibliotheekkasten en buffetkasten voor in uw woonkamer, maar ook slaapkamer meubilair. Onze specialiteit zijn landelijke eikenhouten meubels in nostalgische landelijke woonstijl.

Door onze jarenlange ervaring hebben wij voor u de juiste inspiratie waar u naar op zoek bent. Wij kunnen u van suggesties voorzien, waardoor u precies de landelijke slaapkamer krijgt waar u van droomt! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Of ontdek de vele mogelijkheden van op maat gemaakte landelijke interieurs. 

Reacties
Categorieën