Landelijke houten eetkamerstoelen

Landelijke eetkamerstoelen kunt u geheel van hout kopen, maar ook kunnen de stoelen met stof bekleed zijn. Om diverse redenen kan uw voorkeur uitgaan naar stoelen die helemaal van hout zijn of kiest u juist voor stoelen bekleed met een mooie stof, die precies past bij de rest van uw landelijke interieur.

Houten eetkamerstoelen

Wanneer u bijvoorbeeld kleine kinderen of huisdieren heeft, kan het zijn dat u liever voor houten eetkamerstoelen kiest. In dit geval gaat u niet alleen uit van de esthetische kenmerken van de stoel. Een houten eetkamerstoel kiest u waarschijnlijk vooral om praktische redenen, namelijk het makkelijk en snel onderhouden. Wordt een houten eetkamerstoel om wat voor reden dan ook vies? Dan zijn ze gemakkelijk met een doekje af te nemen en snel weer schoon.

Luchtige houten eetkamerstoelen

Een ander voordeel van eetkamerstoelen die geheel vervaardigd zijn van hout is dat het altijd ‘koel’ aanvoelt. Een houten eetkamerstoel zit ‘luchtig’, u heeft tenslotte geen kussens in de rug, armleuning en zitting die voor warmte zorgen en warmte vasthouden. Het gebrek aan kussens zorgt voor goede ventilatie, wat vooral in de zomermaanden zo zijn voordelen heeft.

Houten eetkamerstoel

Het design van een houten eetkamerstoel

Houten eetkamerstoelen zijn er in diverse uitvoeringen, de vormgeving is altijd goed doordacht om een comfortabele zithouding te garanderen. Het ontwerp van de meeste houten eetkamerstoelen is gebaseerd op oude, reeds door de jaren heen bewezen, designs.

Houten eetkamerstoelen die de rug steunen

Let maar eens op, meestal ziet u houten eetkamerstoelen met een hoge rug, waarvan het bovenste deel van de houten stoel bestaat uit een licht gebogen deel die de rug ondersteunt. De leuning kan de rug in het midden of bovenaan bij de schouders steun geven. Wanneer u gaat zitten voelt u dat meteen, u ervaart direct een gevoel van rust in de rug en denkt meteen: dit zit goed!

Eetkamerstoelen met open rugleuning

Houten eetkamerstoelen hebben vaak een open rugleuning, of gedeeltelijk open rugleuning. Dit is prettig bij het zitten, maar geeft de stoel ook een sfeer van ruimte en openheid. De rugleuning kan bestaan uit een of meerdere verticale of horizontale geplaatste plankjes of kunnen in een kruisvorm gepositioneerd worden. Zelfs een sierlijk houtsnijwerk is mogelijk.

Vormgeving stoelpoten eetkamerstoelen

Een ander steeds terugkerend element in het ontwerp, is de vormgeving van de stoelpoten. De voorste twee stoelpoten zijn recht, de achterste twee stoelpoten hebben een elegante welving. Dit zorgt voor een stabiele stand van de stoel, wat belangrijk is om veilig en comfortabel te zitten.

Landelijke houten stoelen met gewelfde rugleuning

De welving vanuit de stoelpoten wordt soms ook doorgevoerd in de rugleuning, waardoor er een elegant ontwerp ontstaat. Niet alleen elegant vormgegeven houten stoelen, het is ook functioneel. Door de welving in de rugleuning voort te zetten ontstaat er een rugleuning met een aangename zithoek, deze stand van rugleuning in het ontwerp zorgt voor een optimale zithouding waarbij de rug op een natuurlijke manier wordt ondersteunt.

Kloostertafel met eetkamerstoelen zonder armleuning

Landelijke houten eetkamerstoelen zonder armleuning

De meeste eetkamerstoelen, die geheel uit hout bestaan, worden vaak niet uitgevoerd met een armleuning. Dat komt doordat een armleuning te volumineus zou kunnen worden, zowel voor het oog als voor de ruimte die onder uw eettafel beschikbaar is. De charmantste optie is een houten eetkamerstoel zonder armleuningen.

Landelijke houten eetkamerstoelen met armleuning

Heeft u liever toch een armleuning, omdat u dat veel comfortabeler vindt zitten? Uiteraard is dat ook mogelijk. Ze zijn niet zomaar te vinden in de gebruikelijke woonwinkels. Wij kunnen voor u houten eetkamerstoelen met armleuningen op maat maken. Zo zit uw stoel het meest comfortabel voor u en krijgt de stoel de perfecte hoogte om optimaal onder uw eettafel te kunnen schuiven.

Uw landelijke houten eetkamerstoelen: naturel hout of wit gelakt?

De afwerking van uw landelijke houten eetkamerstoelen is helemaal afhankelijk van uw wensen en de rest van uw inrichting. U kunt ervoor kiezen het hout naturel te houden of af te laten werken in elke gewenste kleur. In onze werkplaats spuiten we uw houten stoelen in de kleur die u wilt.

Naturel houten eetkamerstoelen

In de landelijke woonstijl wordt het meest gekozen voor naturel hout. Hout ademt tenslotte de natuur uit en geeft het eetgedeelte van uw huis meteen een landelijke sfeer. U laat het hout dan in principe onbewerkt. Om uw houten stoelen lang mooi te houden werken we het hout af met een olie of dunne, transparante laklaag, om het hout te beschermen.

Witte landelijke eetkamerstoelen

Naast landelijke eetkamerstoelen van blank hout, is ook een witte houten eetkamerstoel een vaak geziene gast aan de landelijke eettafel. Rustgevend wit is een van de kleuren die de basis vormen in de landelijke woonstijl.

Het kiezen voor een witte eetkamerstoel kan ook om praktische redenen zijn. Wellicht vindt u het moeilijk om een blank houten eetkamerstoel te matchen met uw houten vloer? In dat geval is een gelakte eetkamerstoel een uitkomst. Om dezelfde reden zou u voor een witte eetkamerstoel kunnen kiezen, omdat het soms niet goed mogelijk is om het hout van een eetkamerstoel en het hout van uw landelijke eettafel te laten samengaan. In beide gevallen zou een witte eetkamerstoel uw voorkeur kunnen hebben boven een ongelakte houten stoel.

Houten eetkamerstoel met kussen

Houten eetkamerstoelen met kussens: afneembare stoelkussens

Een eetkamerstoel van hout, zonder bekleding, straalt net zo goed als gestoffeerde eetkamerstoelen elegantie en schoonheid uit. Vindt u een houten eetkamerstoel te hard om op te zitten? Dan kunt u de stoelen voorzien van afneembare zitkussens. Naast dat afneembare zitkussens gezelligheid uitstralen, bieden ze nog een aantal voordelen.

Waar op te letten bij het kopen van kussens voor eetkamerstoelen

Is de stof van de kussens wasbaar?

Losse kussens op de eetkamerstoel zijn praktisch, zijn ze vies dan kunt u ze wassen. De kussens zijn immers herbruikbaar. Let bij het kopen van losse kussens erop of ze inderdaad gewassen kunnen worden, kunnen de kussens in de wasmachine of wordt het de handwas?

Hoe zijn de kussens aan de stoel te bevestigen?

Aandachtspunt bij het kopen van kussens voor op de eetkamerstoel is ook: op welke manier kunnen de kussens aan uw stoel bevestigd worden, wat zijn uw wensen en vereisten? Zo zijn er kussens met lussen die u om een spijl van de rugleuning van de stoel knoopt. Is dat mogelijk? Of zijn de kussens te bevestigen met klittenband? En is dat wenselijk?

Klittenband is erg praktisch, maar heeft tegelijkertijd als nare eigenschap dat u er wellicht ook met uw kleding aan kunt blijven hangen, waardoor de stof van uw trui er bijvoorbeeld niet mooier op wordt… Ook zijn er kussens met aan de onderzijde antislip, zodat ze prima op het zitgedeelte van de stoel blijven liggen.

Voordeel van losse kussens op de houten eetkamerstoel

Uiteraard is een van de voordelen van losse kussens op de houten eetkamerstoel dat het zitgedeelte zachter is om op te zitten, maar losse kussens bieden nog een aantal andere mogelijkheden. Anders voordeel is dat ze, mits de stof het toelaat, gewassen kunnen worden als ze vuil zijn. Het leukste van losse stoelkussens is dat u ermee kunt variëren!

Wanneer u meerdere stoelkussens heeft, die zijn uitgevoerd in verschillende stoffen en kleuren, kunt u ermee afwisselen! Op deze manier kunt u uw eetkamerstoelen steeds een andere uitstraling geven, telkens weer smaakvol en stijlvol met een ander kussen.

Aan het begin van het jaar kunt u losse stoelkussens op de stoelen plaatsen van katoen, bijvoorbeeld in de kleuren van de landelijke woonstijl: rustige kleuren, neutraal, rustiek. In de lente kunt u afwisselen door stoelkussens in vrolijke kleuren te gebruiken, bijvoorbeeld geel of lichtgroen. Aan het einde van het jaar, in de wintermaanden, kunt u afwisselen met stoelkussens van dikkere stof, ribcord of gebreide stoffen. En natuurlijk rond de kerstdagen kussens in bijpassende kleuren van het jaargetijde, rood of groen.

Landelijke eetkamerstoelen op maat

Wanneer u liever maatwerk heeft, maken wij voor u houten eetkamerstoelen op maat. Een op maat gemaakte eetkamerstoel zorgt ervoor dat de stoel u de meest comfortabele zithouding en ondersteuning geeft, de stoel harmonieert dan altijd met uw andere landelijke meubelen: uw eettafel, uw keukenkasten, de buffetkast en uw vloer.

Neem contact met ons op voor meer inspiratie. Wij adviseren u geheel vrijblijvend over de mogelijkheden voor uw landelijke houten eetkamerstoelen. Of ontdek onze landelijke eetkamerstoelen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen