Eikenhouten hemelbed, op maat gemaakt. 7 Ideeën voor uw landelijke slaapkamer
Landelijke slaapkamer
Jan van de Scheur
Landelijke slaapkamer
07/07/2020
6 min
0

Eikenhouten hemelbed, op maat gemaakt. 7 Ideeën voor uw landelijke slaapkamer

07/07/2020
6 min
0

Bent u op zoek naar een eikenhouten hemelbed? In de werkplaats van Nostalgisch Wonen vervaardigen we eikenhouten hemelbedden op maat die altijd zeer decoratief in uw slaapkamer acte de présence geven. Met een hemelbed op maat koopt u een heerlijke rustige plek die u perfect past en waar u comfortabel kunt ontspannen.

Een hemelbed is niet alleen een heerlijke plek om te slapen, maar ook om rustig ontspannen een boek te lezen of om op andere wijze te ontspannen. Hoe ziet het hemelbed er uit dat wij voor u op maat mogen maken?

Robuust landelijk hemelbed met balken van eikenhout

Hemelbed in robuuste landelijke woonstijl

Een landelijk hemelbed robuust vormgegeven met stevige massief eikenhouten balken maakt van uw bed een bijzondere plek. Laat het hout spreken, laat het natuurlijke karakter van het hout zien om een rustieke ambiance te creëren.

Een robuust eikenhouten hemelbed op maat gemaakt in onze eigen werkplaats in Nederland is rustiek, puur en onverwoestbaar.

Het robuuste eikenhouten frame van het hemelbed kunt u naar wens afmaken. Het eikenhout kunt u naturel laten, of door ons in elke kleur laten spuiten. U kunt het robuuste eikenhouten frame zijn eigen grandeur laten uitstralen of het een extra tintje geven door er stof overheen te draperen in de door u gewenste kleur.

Hemelbed eikenhout in Victoriaanse stijl

Romantisch hemelbed in het wit

Is het hemelbed van uw dromen wit? De witte kleur van meubilair geeft het al gauw een romantisch tintje en een landelijke sfeer. Door het hout te bewerken geeft u het hemelbed een extra touch in de richting van uw woonstijl. Het vinden van een evenwichtige balans tussen klassiek en modern maakt uw hemelbed tijdloos stijlvol.

Victoriaans wit hemelbed

Een romantisch wit Victoriaans hemelbed heeft pilaren die voorzien zijn van sierlijke rondingen en bollingen in het hout. Daarnaast kunt u, net als vroeger, een zware gordijnstof om het frame van het hemelbed draperen om de Victoriaanse stijl te benadrukken.

Modern wit hemelbed

Geeft u de voorkeur aan een modern wit hemelbed? Ook dan zijn er opties te over. U kunt ervoor kiezen om de pilaren van het bed onbewerkt te laten. U kunt er ook voor kiezen om de dwarsbalken wel te bewerken, bijvoorbeeld door het een vleugje romantiek te geven middels strak gefreesde lijnen in het hout.

In ieder geval wordt een modern hemelbed doorgaans voorzien van een wat lichtere gordijnstof om het een modern landelijke uitstraling te geven.

Vormgeving van een hemelbed

Minimalistisch hemelbed

Ook een hemelbed met een strakke en minimalistische vormgeving, past perfect bij de moderne landelijke woonstijl.

Bij een minimalistisch hemelbed valt het frame bijna niet op. Het gebruikt van materiaal voor het frame van het bed is zoveel mogelijk geminimaliseerd.

Een minimalistisch hemelbed is meestal modern, het hout is ongelakt naturel gelaten, of het frame is in het wit of het zwart gespoten. Hoewel het frame eenvoudig wordt gehouden kan de vormgeving interessant zijn gemaakt, bijvoorbeeld in de vorm van een kubus, door de dwarsbalken tot aan de vloer én dwars op de vloer door te laten lopen.

Hemelbed in de vorm van een huis

Uniek en heel erg leuk is een hemelbed in de contouren van een huis. Een hemelbed in de vorm van een huis? Ja, precies zoals een huis dat men eenvoudig met enkele lijnen zou tekenen: twee schuine lijnen die het dak vormen en daaronder rechthoekige lijnen om de rest van het huis af te beelden. Dat geeft een leuk, modern hemelbed met een speelse twist!
Staat ook erg leuk in een kinderkamer.

Hoog hemelbed met laden

Wilt u graag wat hoger slapen dan in een gemiddeld bed? Een hoger bed maakt het prettiger en eenvoudiger om in en uit het bed te stappen. Ook bij het hemelbed kan het gedeelte waar het matras komt te liggen wat hoger gemaakt worden.

Dat is het voordeel van maatwerk. Indien u een hemelbed op maat wilt laten maken, kunnen wij met u doornemen wat voor u de juiste instaphoogte is. Zo krijgt u niet alleen een prachtig hemelbed, maar ook een bed die in gebruik erg prettig is.

Hemelbed met laden onder het ledikant

Als u graag een hoog bed met een hoge instap wilt, kunt u overwegen om de ruimte onder het bed functioneel te gebruiken. De ruimte onder het bed kunt u nuttig in het hemelbed verwerken door laden onder het ledikant te plaatsen, waardoor u extra opbergruimte krijgt om bijvoorbeeld beddengoed op te kunnen bergen.

7 Ideeën voor uw hemelbed

Een hemelbed is op zich al een aanwinst in de slaapkamer, maar wist u ook dat u het hemelbed telkens weer kunt omtoveren in een andere ‘mood’?

De stof die u voor uw hemelbed gebruikt, zult u van tijd tot tijd eens in de wasmachine willen doen om het hemelbed later weer van een fris, schoon gordijn te kunnen voorzien. Dat is een mooie tijd, om het hemelbed weer even een tikkeltje anders te maken, als u daar zin in heeft! Hieronder geven wij u 7 suggesties voor een eventuele make-over!

1. Een andere gordijnstof op het hemelbed per seizoen!

Doorgaans wordt er wit transparante gordijnstof gekozen voor een hemelbed, als u gaat voor een rustieke landelijke sfeer moet u dat ook beslist zo laten, maar het is erg leuk om daar zo nu en dan mee te variëren!

Wilt u toch eens wat anders, dan kunt u bijvoorbeeld denken aan andere kleuren stoffen of stoffen van andere materialen dan u normaal gesproken op uw hemelbed gebruikt. Bijvoorbeeld door in elk seizoen of rondom feestdagen het hemelbed te voorzien van een andere kleur stof.

In het voorjaar een fris groene stof, als de lente zich echt aankondigt een fleurige stof met bloemen en in de zomer een gele stof. Misschien zelfs met wat bloemen aan de hemel van het hemelbed bevestigd?

hemelbed met lichte gordijnen

2. Een hemelbed met klamboe

In de zomer, wanneer het jachtseizoen van de muggen weer geopend is, kunt u uw hemelbed uiterst nuttig gebruiken! Door een klamboe aan het frame van het hemelbed te monteren, kunt u ongestoord de zwoele zomernachten doorkomen zonder geprikt te worden en zonder steeds wakker gemaakt te worden door het gezoem van een mug rond uw hoofd.

3. Een winters hemelbed

In de wintermaanden is het erg passend om het hemelbed te voorzien van een donkerblauwe stof, of een sfeervolle donkerblauwe stof met subtiele sterren.

In vroegere tijden, toen het hemelbed ook de functie had om tocht en kou te weren, gebruikte men dikke stoffen. Ook nu kunt u daar nog voor kiezen. U kunt uw hemelbed in winterse sferen hullen, door fluweelachtige stoffen te gebruiken. Met de kerst is het natuurlijk prachtig om te kiezen voor rood met hier en daar wit en zwarte accenten.

4. Hemelbed met Valentijnsdag

Verras uw geliefde door het hemelbed met Valentijnsdag te voorzien van een rode stof en op het bed rode accessoires te leggen, bijvoorbeeld kussens in de vorm van een hartje of nog romantischer: rozenblaadjes. Beddengoed met rode bloemen of hartjes maken het helemaal af!

5. Hemelbed met verlichting

Een andere manier om, zowel in de zomer als in de winter, van uw hemelbed een uiterst romantisch en gezellig plekje te maken is door het frame van het hemelbed te voorzien van verlichting. De hemel van het hemelbed kunt u voorzien van een lichtsnoer om een gezellige sfeer te creëren.

6. Hemelbed met groene planten

Houdt u van planten en zou u deze ook graag in de slaapkamer een plekje willen geven? In plaats van een gordijn aan uw hemelbed, kunt u het hemelbed ook van hangplanten voorzien. Wat een leuk uitzicht vanuit uw bed! Planten geven een erg gezellige frisse sfeer aan uw hemelbed en uw slaapkamer!

Hemelbed als lounge plek

7. Een hemelbed in de tuin?

Misschien wilt u geen hemelbed in de slaapkamer, maar wel in de tuin! Dit kan natuurlijk prima. Denk maar aan de luxe lounge plekken op menig tropisch strand. Een hemelbed is niet alleen geschikt voor in de slaapkamer, maar komt ook perfect tot zijn recht in de tuin, op uw terras of op uw lounge plek. Een hemelbed in de tuin kunt u als dagbed gebruiken, om er tussen de middag even heerlijk ongestoord in weg te dommelen.

Uw hemelbed op maat gemaakt

Waar u het hemelbed ook wilt plaatsen of wat uw wensen voor een eikenhouten hemelbed op maat ook zijn, wij maken hem voor u met zorg en aandacht op ambachtelijke wijze in onze werkplaats. Wanneer u een hemelbed van goede kwaliteit zoekt, staan wij klaar voor het verwezenlijken van het hemelbed van uw dromen!

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, wij dromen graag met u mee over uw eikenhouten hemelbed. Bekijk hier de mogelijkheden van landelijke meubelen op maat. 

Reacties
Categorieën