Klamboe voor uw hemelbed
Landelijke slaapkamer
Jan van de Scheur
Landelijke slaapkamer
07/07/2020
5 min
0

Klamboe voor uw hemelbed

07/07/2020
5 min
0

Een klamboe op uw hemelbed geeft uw landelijke slaapkamer niet alleen een prachtige sfeer, het is ook heel functioneel. In de zomer kan de temperatuur flink oplopen in de slaapkamer. Een airco of ventilator kan om verschillende redenen niet de aangewezen oplossing voor verkoeling zijn. Er is bijvoorbeeld geen geschikte plek voor montage van een airco, u vindt het ontsierend. Wellicht vindt u een ventilator niet ideaal, omdat u het te luidruchtig vindt, of vindt u een airco toch altijd net wat te koud.

Simpelweg een raam openzetten kan een lekker fris briesje in uw slaapkamer brengen, maar een open raam betekent ook vaak een uitnodiging voor muggen.

Bed met frame voor een muskietennet

Niets is meer frustrerend dan een zoemende mug in uw slaapkamer die u uit uw slaap houdt. Vervelend gezoem om uw hoofd heen, of nog erger vervelende jeukende bulten na een muggenbeet!

Dat willen we allemaal niet, dus het licht dan toch maar weer aan en met slaperige ogen gaan we op muggenjacht. Die vervelende muggen kunnen de nachtrust flink verstoren!

U kunt een klamboe kopen en het muskietennet om uw bed ophangen. Maar… een mooie anti-muggenoplossing is een losse klamboe meestal niet in de slaapkamer. Muskietengaas dat boven het bed aan het plafond bevestigd wordt, hangt er vaak slordig bij. Wij hebben voor u een elegante oplossing tegen muggen!

hemelbed met klamboe

Romantisch hemelbed met klamboe

Maak van de nood een deugd en kies voor een romantisch hemelbed in uw landelijke slaapkamer. Aan een hemelbed kunt u op elegante wijze muskietengaas bevestigen. Een hemelbed is daadwerkelijk een aanwinst voor uw slaapkamer!

Hoe is een hemelbed opgebouwd?

Een hemelbed is een bed met een houten frame. Het ledikant van een hemelbed heeft aan elke hoek van het bed een staande verticale balk, de lengte van de balk varieert normaal gesproken tussen de 2 meter tot 2 meter 30. Deze staande balken zijn aan de bovenkant aan elkaar verbonden met horizontale dwarsbalken waardoor er een frame ontstaat: het hemelbed.

Het houten frame van het hemelbed is bijzonder geschikt voor het plaatsen van muskietengaas. Het ziet er romantisch uit en is zeer functioneel: anti muggen!

Rustig slapen in een hemelbed met klamboe

Wat is een klamboe?

Een klamboe is een zeer fijnmazig gaas waar muggen niet doorheen kunnen komen. Een klamboe is een efficiënt anti muggennet die muggen op afstand houdt, waardoor u rustig kunt slapen zonder gestoord te worden door muggen.

Een klamboe is nuttig en… decoratief!

Een klamboe is niet alleen erg functioneel, het fijnmazige gaas is ook zeer decoratief in uw slaapkamer! Wanneer muskietengaas mooi om het frame van een hemelbed gedrapeerd is, heeft het een luxe uitstraling die romantiek en elegantie in uw slaapkamer brengt.

Geen last meer van muggen met een klamboe

Wilt u ongestoord van uw nachtrust genieten? Dan is het zeker aan te raden uw hemelbed van een klamboe te voorzien! Met een klamboe aan uw hemelbed maakt u van uw bed een rustige en comfortabele plek waar u zonder last van muggen kunt lezen, slapen en ontspannen.

Hemelbed op maat: eenpersoons of tweepersoons hemelbed

Zowel een eenpersoons hemelbed als een tweepersoons hemelbed kunnen wij voor u op maat vervaardigen, zodat u in de winter prachtige stoffen kunt bevestigen aan het houten frame en het frame in de zomer kunt gebruiken voor het ophangen van een muskietennet wat meteen een luchtig zomerse ambiance aan uw slaapkamer geeft.

Klamboe van geïmpregneerd gaas

Wist u dat er naast gewone muskietennetten, ook muskietennetten zijn die geïmpregneerd zijn? Mocht u enorme last hebben van muggen of wilt u er gewoon 100% zeker van zijn geen last meer te hebben van muggen tijdens uw nachtrust, dan kunt u overwegen om uw hemelbed te voorzien van een geïmpregneerd muskietennet.

Een geïmpregneerd muskietennet is behandeld met een muggenwerend middel, waardoor de muggen niet eens in de buurt van het muskietennet willen komen.

Klamboe stof

De stof van de Klamboe

Tot slot willen we u nog een punt ter overweging meegeven: van welke stof is de klamboe die u koopt?

Muskietengaas is verkrijgbaar in verschillende materialen. De stof van de klamboe waar u voor kiest, is het overwegen waard. Fijnmazig muskietengaas is in de meeste gevallen vervaardigd van katoen of polyester.

Katoenen klamboe

Een Muskietengaas van katoen valt heel mooi en soepel. Katoen is een natuurlijk product, wat uitermate goed past bij de landelijke woonstijl. Het nadeel van een muggennet van katoen is dat katoen stof makkelijker vasthoudt dan polyester.

Polyester klamboe

Heeft u last van astma of een allergie, dan is een katoenen klamboe wellicht minder geschikt. Een muggennet van polyester kent dat nadeel niet, maar een klamboe van polyester kan vervelend statisch zijn, polyester is meestal iets stugger en toont iets minder natuurlijk dan een katoenen klamboe.

Muskietennet ophangen aan een hemelbed

Aantal openingen van een klamboe

Een klamboe voor een hemelbed heeft meerdere openingen. Op zijn minst 2 openingen aan weerszijden van het bed, zodat u aan beide kanten het bed uit kunt.
Heeft de klamboe meerdere openingen, meestal 4 openingen, dan kunt u de klamboe aan de houten staanders van het bed eventueel vastbinden wanneer u de klamboe even niet gebruikt.

Klamboe met lussen

Een klamboe kan lussen hebben waarmee u de klamboe aan het frame van het hemelbed kunt knopen, zowel aan de staande balken als aan de horizontale hoge dwarsbalken. Op deze wijze hangt de klamboe mooi uit en heeft u een mooie open ruimte aan de binnenkant van uw bed.

Klamboe voor hemelbed

Klamboe bevestiging aan haken of ringen

Een klamboe is ook aan een hemelbed te bevestigen door gebruik te maken van ophanghaken of ringen. De lussen aan het dak van het muskietennet worden dan gehangen aan de ophanghaken of geknoopt aan de ringen aan het frame van het hemelbed.

Perfect hangende klamboe

Om een nog betere ophanging te krijgen van het muskietennet kunt u ook kiezen voor een muskietennet met een zoom aan de rand van het hemeldak. Een dunne metalen buis door de zoom van het muskietengaas zorgt voor een strakke hemel in het hemelbed.
Misschien heeft u wel een eigen idee om het muskietennet aan uw hemelbed te bevestigen? Laat het ons weten, we nemen de mogelijkheden graag met u door!

Vormgeving hemelbed met klamboe

Een houten hemelbed met klamboe is niet alleen maar een bed met een houten frame. Een hemelbed heeft meer te bieden dan horizontale en verticale balken, hierin is nog veel mogelijk qua vormgeving.

Afwerking houten frame van het hemelbed

Het frame van het hemelbed kan voorzien zijn van rechthoekige houten balken, ronde balken, balken met vormen erin gefreesd. Een afwerking met ronde balken is natuurlijk ook mogelijk.

Een robuust hemelbed heeft een frame van brede balken. Of houdt u van minimalistisch en heeft u liever wat smallere dwarsbalken? Bij ons is het mogelijk om een hemelbed te laten maken precies zoals u dat wilt!

Ook de kleur van het hemelbed kunnen wij geheel naar uw wens realiseren. U kunt het naturel laten, of juist wit, zwart of hemelsblauw laten verven. Er is zoveel mogelijk!

Het hemelbed van uw dromen kopen

Heeft u al een ontwerp in uw hoofd? Is deze niet te vinden in de winkel?

Neem vrijblijvend contact met ons op om het hemelbed van uw dromen te kunnen verwezenlijken!

Of bekijk de mogelijkheden van maatwerk landelijke interieurs. 

Reacties
Categorieën