Kingsize bed kopen voor uw landelijke slaapkamer
Landelijke slaapkamer
Jan van de Scheur
Landelijke slaapkamer
09/15/2020
4 min
0

Kingsize bed kopen voor uw landelijke slaapkamer

09/15/2020
4 min
0

Kingsize bedden vallen op door hun royale afmetingen, vandaar de naam kingsize! Een kingsize bed is een extra groot bed. Dit bed is een slag groter dan de standaard afmeting van een tweepersoons bed, hierdoor heeft u extra bewegingsruimte. Een kingsize bed kan op de door u gewenste maten gemaakt worden in onze werkplaats, precies zoals u hem hebben wilt.

Heeft u een ruime landelijke slaapkamer, dan staat een kingsize bed hier geweldig in. Wij maken met alle plezier een prachtig eikenhouten bed, wat de landelijke sfeer in uw slaapkamer schitterend tot uiting brengt.

Wat is een kingsize bed?

De standaard maat van een kingsize bed is minimaal 180 cm a 200 cm breed. Het verschil tussen een kingsize bed en een normaal bed zit hem voornamelijk in de breedte. Uiteraard draagt een langere bed lengte dan normaal ook bij aan de royale uitstraling van een kingsize bed. Kortom: Kingsize bedden zijn groter dan standaard bedden.

Groot formaat bed: kingsize bed 200×200

De afmeting van een kingsize bed begint meestal bij 200×200 centimeter. Fijn als u graag breeduit in bed ligt! Een kingsize bed is ook prettig als u wat langer bent dan gemiddeld, in dat geval tellen we met gemak extra centimeters erbij.

Een Nederlands, Engels of Amerikaans Kingsize bed?

Een groot bed wordt steeds vaker een kingsize bed genoemd.

Een tweepersoonsbed met een standaard maat van tweemaal 90 cm breed bij 200 cm lang noemt men tegenwoordig ook steeds vaker kingsize bed. Als u het vanuit het oogpunt van een eenpersoonsbed bekijkt, dan klopt het wel dat een tweepersoonsbed een extra groot bed is…

Kingsize bed landelijke slaapkamer

Tweepersoons bed is een kingsize bed?

De reden dat tweepersoonsbedden steeds vaker Kingsize bed worden genoemd, komt door de benaming ervan in het buitenland. In Amerika en Engeland noemt men een tweepersoonsbed een kingsize bed.

Wel heeft elk land zo zijn eigen ideeën over de afmetingen van een kingsize bed: de afmetingen van een kingsize bed in het buitenland is afwijkend van de afmetingen van een kingsize bed bij ons.

In Amerika is een kingsize bed namelijk 183 x 203 cm of 193 x 203 cm. In Engeland houdt men andere lengtes aan voor een kingsize bed, namelijk 183 x 198 cm.

Nederlandse afmeting van een kingsize bed

In Nederland hanteren we dus andere maten voor een kingsize bed dan in het buitenland. De volgende maten zijn de Nederlandse maten:

Een kingsize bed van 180 cm breed, kan variëren in de lengte, bijvoorbeeld:
180×200, 180×210, 180×220
Een kingsize bed van 200 cm breed, kan variëren in de lengte, bijvoorbeeld:
200×200, 200×210, 200×220
Een kingsize bed van 220 cm breed, kan variëren in de lengte, bijvoorbeeld:
220×210, 220×220, 220×240

Kingsize bed grootte

Hoe bepaalt u de beste lengte voor uw kingsize bed?

Een passende bed lengte is belangrijk voor een goede nachtrust. Bij een te kort bed, ligt u steeds met de voeten buiten boord, daarbij raken de voeten of de benen onaangenaam de harde rand van het bed. De ideale lengte van een bed is ongeveer 20 centimeter langer dan uw lichaamslengte.

Kingsize bed XXL: Bedden met een grotere lengte

Bent u op zoek naar een extra groot tweepersoonsbed? Wanneer u van plan bent om een bed voor twee personen te kopen, is de langste persoon die in het bed slaapt bepalend voor de lengte van het bed. Wij maken kingsize bedden op maat in de lengtemaat die bij u past. In onze werkplaats is alles mogelijk.

Kingsize bed landelijk

Kingsize matrassen, dekbedden en bedbodems voor een kingsize bed

Maakt u zich zorgen of u voor een kingsize bed wel een passende bedbodem, matras en beddengoed kunt kopen? Dit is geen enkel probleem. Ook voor grote maten kunt u gemakkelijk beddengoed kopen in allerlei soorten materialen, stoffen en kleuren. Het algemeen geldende advies voor de ideale lengte van een dekbed is ca. 40 centimeter breder dan het bed.

Past een kingsize bed in mijn slaapkamer?

Het spreekt voor zich dat u voor een groot bed een wat grotere slaapkamer nodig heeft. Als u uitgaat van een standaard kingsize bed van 200 cm breed en u minimaal 20 cm bij uw lichaamslengte optelt, dan heeft u de afmeting van de best passende bed lengte. In uw slaapkamer heeft u rondom uw bed minimaal 60 cm loopruimte nodig om comfortabel te kunnen bewegen. Past dat in uw slaapkamer? Dan heeft u ruimte voor een kingsize bed.

Een groot bed in een andere afmeting

Kingsize bed voor één persoon

Zoekt u wel een groot bed, maar niet zo groot als een kingsize bed? Misschien zoekt u een kingsize bed voor één persoon? Denk dan eens aan een twijfelaar. Een twijfelaar bed heeft de afmeting van 140 x 200 cm. Een twijfelaar kunt u zien als een kingsize bed voor één persoon!

Of wellicht een queensize afmeting?

Heeft u weleens van een queensize bed gehoord? Niet alleen de koning heeft zijn eigen royale formaat bed, ook de koningin mag er ruim bij liggen in bed. Kingsize bedden hebben een afmeting vanaf 180 cm breed. Queensize bedden hebben meestal een afmeting van 160 cm breed, variërend tot 180 cm breed.

Een kingsize bed in de landelijke slaapkamer

De landelijke woonstijl houdt van grote afmetingen, dus ook van een groot bed. Een landelijke slaapkamer met een groot bed in kingsize formaat kunnen wij voor u op maat maken.

Een bed van een afwijkende afmeting is voor ons geen probleem! Al jarenlang maken wij bedden op maat, dus ook kunnen wij kingsize bedden op maat maken in elke gewenste afmeting.

Welke lengtemaat bed heeft u nodig? Wij maken het voor u! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, voor uw landelijke kingsize bed op maat. Of bekijk de mogelijkheden van maatwerk landelijke meubelen.

Reacties
Categorieën