Altijd een opgeruimde keuken met deze 7 tips

Altijd een opgeruimde keuken met deze 7 tips

Zou u graag altijd een opgeruimde keuken willen hebben? U heeft een prachtige, sfeervolle landelijke keuken, maar in een keuken wordt eten klaargemaakt. Daarbij komt de nodige rommel kijken, dat is logisch. Toch kunt ook u met een paar eenvoudige tips uw keuken er altijd opgeruimd uit laten zien, zelfs als u hem dagelijks intensief gebruikt.

Dus zeg maar gedag tegen de stapels afwas, rondslingerende pennen en losse keukenapparatuur. Door uw keuken praktisch in te delen en netjes te onderhouden zult u met het grootste gemak uw keuken netjes opgeruimd houden. Wij geven u in deze blog graag 7 tips voor een opgeruimde keuken.

Tip 1: Zorg dat alles in uw keuken past

Bent u een echte keukenprinses, met de nodige keukenapparatuur? Meestal zijn dit soort machines flink aan de maat. Grote kans dat ze net niet in een standaard keukenkastje passen. Zonde, want dat betekent vaak dat deze apparaten op uw aanrecht blijven staan, waar ze onnodig veel ruimte innemen. Het zou geweldig zijn als al uw apparatuur in uw keukenkasten zou passen.

Wanneer u bij ons een landelijke keuken op maat laat maken, bepaald u zelf de afmetingen van uw keuken en dus ook de indeling van uw kastjes. Zo kunt u bij het ontwerpen van de keuken al rekening houden met wat u erin kwijt wilt. Een grote kast waar u al uw apparatuur netjes, uit het zicht, kunt neerzetten laat uw keuken er meteen een heel stuk opgeruimder uitzien.

Opruimtips keuken, hoge kasten

Tip 2: Benut de hoogte van uw keuken

Keukenkasten tot aan het plafond bieden natuurlijk een zee van ruimte. Er zijn altijd spullen die u niet regelmatig gebruikt, die kunt u prima op hoge planken opbergen. Ook met een apothekerskast gebruikt u de hoogte van uw keuken optimaal. Wandrekken voegen nog meer ruimte toe aan uw keuken, maar pas op dat het niet rommelig gaat ogen. Maak stapels van dezelfde soort of gebruik dozen, potten of blikken van dezelfde afmetingen. Dat oogt een stuk rustiger.

Een overzichtelijke keuken, voorkomt een rommelige keuken. Oneindig veel in uw keukenkasten proppen zorgt ervoor dat u het overzicht verliest. Richt uw kasten zo in dat u in één oogopslag kunt zien wat er in uw kasten staat. Zet grote spullen achterin en de kleinere dingen op de voorgrond. Handig kastoplossingen helpen u uw keuken praktisch in te richten, zoals pannenrekken, dubbele lades en draaiplateaus.

Tip 3: Ook in uw keukenkasten opgeruimd

Niets zo vervelend als keukenkasten waar de spullen uit komen vallen zodra u ze opendoet. Of uren zoeken naar spullen waarvan u weet dat ze ergens moeten liggen. Zorg dat uw keukenkasten opgeruimd blijven. Zet soort bij soort en stapel waar mogelijk, vaak past er dan veel meer in uw kasten.

Houdt ook uw voorraad netjes. Aanbiedingen en 1+1 gratis producten zorgen al snel voor een overvolle kast. Loop eens door uw voorraad heen en verwijder producten die over de datum zijn. Geef spullen weg waarvan u zeker weet dat u ze niet meer gaat gebruiken. U voorkomt rommelige voorraadkasten en kunt u nieuwe producten meteen opbergen na het boodschappen doen. Dat scheelt u weer rondslingerende etenswaren op het aanrecht.

Landelijke keuken, altijd opgeruimd

Tip 4: Landelijke kleuren in uw keuken

Kleur kan veel doen in uw keuken. Een gevarieerd kleurgebruik oogt al snel rommelig, zelfs als uw keuken wel opgeruimd is. Werk daarom met rustige kleuren. Uw landelijke keuken voorzien van zo rustig mogelijke kleuren en materialen zorgt voor een meer opgeruimd geheel.

Heeft u een bont servies, dat mag opvallen. Juist als de rest van uw keuken rustig gekleurd is, valt uw speciale servies beter op, zonder dat uw keuken rommelig wordt.

Tip 5: Nooit meer te weinig opbergruimte in uw keuken

Er zijn genoeg manieren om een rommelige keuken tegen te gaan. Ook als u geen grote keuken heeft en wat opbergruimte te kort komt, kunt u meer opbergruimte creëren. Zorg er altijd voor dat uw aanrechtblad opgeruimd blijft, dat is het belangrijkste. Heeft u veel potjes, flesjes en strooisels die u tijdens het koken graag bij de hand houdt? Zet ze niet los op het aanrecht, maar gebruik een kruidenrek aan de wand of een leuk karretje, wat u erbij kunt pakken als u gaat koken.

Wijnflessen doen het ook prima in een wijnrek in uw woonkamer. Uw servies voor speciale gelegenheden hoeft u niet in de keukenkasten op te bergen. Een buffetkast in uw keuken of woonkamer biedt u veel extra ruimte. Heeft u veel kookboeken? Stal ze prachtig uit op een robuuste wandplank.

Tip 6: Opgeruimd aanrechtblad, opgeruimde keuken

Zolang uw aanrechtblad opgeruimd is, zal uw keuken er veel netter uitzien dan wanneer deze vol spullen staat. Probeer daarom zoveel mogelijk in uw keukenkasten op te ruimen. Leuke uitstallingen van potjes en prulletjes staan gezellig, maar maken uw keuken ook rommelig. Probeer dit tot een minimum te beperken en zo functioneel mogelijk te houden.

Niets zo vervelend als eerst uw aanrecht moeten opruimen voordat u kunt gaan koken. Zorg er daarom voor dat uw werkblad altijd opgeruimd is. Zet vuile vaat meteen in de vaatwasser, dat scheel enorm veel ruimte. Kies één hoek waar u bijvoorbeeld uw messenblok, fruitschaal en koffiezetapparaat neerzet.

Opruimtips aanrecht keuken

Tip 7: Heeft u echt al deze spullen nodig in de keuken?

Kijk eens kritisch naar uw keukenspullen, heeft u echt al deze spullen nodig? In menig keuken staan apparaten, schalen en potten te verstoffen, neem hier afscheid van. Ook zijn er misschien spullen die u niet direct in de keuken gebruikt. Berg deze op een andere plek op, zodat u meer ruimte krijgt voor uw keukenspullen.

Slingeren er in uw keuken ook allerlei spullen rond, zoals pennen, elastiekjes, knijpers, plakband en gereedschap? Kijk welke spullen u echt in uw keuken nodig heeft, de rest bergt u elders op. Gebruik bijvoorbeeld één kleine keukenlade om kleine spulletjes in op te bergen, zoals een pen voor uw boodschappenlijstje of elastiekjes en knijpers om uw aangebroken pakken en zakken mee dicht te maken.

Altijd een opgeruimde landelijke keuken?

Een opgeruimde keuken gaat er natuurlijk om wat u ziet, maar u kunt uw keuken pas opgeruimd houden als u voldoende kastruimte heeft. Slimme kastoplossingen en een praktische indeling maken van uw landelijke keuken een genot om in te koken, te ontspannen en samen te komen.

Wilt u altijd een opgeruimde, landelijke keuken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag aan uw droomkeuken.

Ontdek de mogelijkheden van landelijke keukens op maat. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen