Keukenkastjes in alle soorten en maten, welke passen in uw landelijke keuken?
Landelijke keukens
Jan van de Scheur
Landelijke keukens
06/17/2020
5 min
0

Keukenkastjes in alle soorten en maten, welke passen in uw landelijke keuken?

06/17/2020
5 min
0

Keukenkastjes zijn natuurlijk onmisbaar in uw landelijke keuken. U heeft nooit genoeg kastruimte. Uw keuken inrichten met de juiste keukenkastjes biedt een zee van ruimte. Zeker als u handig gebruikmaakt van alle praktische soorten en maten keukenkastjes die er leverbaar zijn. Zo benut u zelfs de onhandigste hoekjes en kunt u met gemak al uw keukenspullen kwijt.

Door de grote hoeveelheid keukenkastjes die er leverbaar zijn, kunt u al snel het overzicht verliezen. Daarom laten we u in deze blog een aantal handige oplossingen zien, waarmee u uw keukenkastjes nog praktischer en efficiënter in kunt richten.

Er zijn ontelbare varianten mogelijk om uw landelijke keuken samen te stellen. Handige boven- en onderkastjes, slimme hoekoplossingen en kasten met een bijzondere inrichting. Door even stil te staan bij de inrichting van uw keukenkastjes, maakt u straks optimaal gebruik van de beschikbare bergruimte.

Verschillende soorten keukenkastjes

In uw landelijke keuken kunt u allerlei keukenkastjes kwijt. Zeker als u kiest voor een op maat gemaakte keuken is de keus geheel aan u. Naast keukenkastjes kunnen keukenlades ook erg handig zijn. U bent waarschijnlijk gewend aan een lade voor uw bestek en opscheplepels, maar een diepere keukenlade is ook ideaal voor het opbergen van allerlei voorraad artikelen of broodbeleg. U opent eenvoudig de lade en ziet overzichtelijk wat u nog in huis heeft.

Een aantal verschillende keukenkastjes:
• Onderkast
• Bovenkast
• Hoekkast
• Hoge kast
• Opzetkast
• Apothekerskast

Keukenkastjes in landelijke keuken

Afmetingen van keukenkastjes

In de gemiddelde keuken vinden we keukenkastjes met standaard maten. Hier heeft u over het algemeen de keus uit: 30, 40, 45, 50, 60, 80, 90, 100 of 120 centimeter breed. Met deze standaard maten komt u niet in elke keuken uit. Wellicht heeft u een afwijkende maat keukenkast nodig om nog net dat hoekje op te vullen.

Nostalgisch Wonen maakt landelijke keukens, geheel op maat. Zo krijgt u altijd een keuken die perfect in uw woning past. Elk keukenkastje wordt op maat gemaakt, zodat het precies de afmetingen heeft die u wilt.

Onderkastjes in uw landelijke woning

De onderkasten in uw landelijke keuken vormen de basis. In deze kasten wordt de meeste inbouwapparatuur weggewerkt, zoals de vaatwasser en het fornuis. Ook de spoelbakkast is een belangrijke kast in uw keuken, maar vaak heeft u aan de kastruimte eronder niet zo veel. Plaatst u hier een extra uittrekkast, dan biedt deze kast opeens veel meer bergruimte. Of gebruik een onderkast als afvalverzamelbak, waardoor afvalscheiding een fluitje van een cent wordt.

Bovenop de onderkastjes komt het werkblad, wat uiteraard op een voor u prettige werkhoogte moet komen. Door de hoogte van uw onderkastjes aan te passen, komt uw werkblad precies goed uit. Dit is erg fijn, zeker wanneer u langer of korter bent dan de gemiddelde Nederlander.

In uw onderkastjes zult u vaak het zwaardere keukengerei of keukenapparatuur opbergen. Daarom moeten deze kasten flink wat gewicht kunnen dragen. Zware potten en pannen nemen behoorlijk wat ruimte in. Met een praktische hoekkast gebruikt u ook die onbereikbare hoeken en kunt u veel meer spullen kwijt.

Onderkastjes worden vaak uitgevoerd met klapdeuren of schuifladen, maar ook een open kast, een kast met glazen deurtjes, jaloeziedeurtjes of schuifdeuren zijn mogelijk. Dit geeft uw keuken meteen een unieke en landelijke uitstraling.

Handige onderkasten:
• Brede onderkast met uittrekbare delen;
• Onderkast met sokkellades, voor nog meer bergruimte;
• Onderkast met binnenlade, handig voor het opbergen van kleine spullen.

Onderkasten landelijke keuken

Hoekkastjes voor uw landelijke keuken

Bijna elke keukenopstelling heeft ergens een hoek. Vooral als het gaat om hoekkastjes gaat hier veel ruimte verloren, als deze hoek niet goed gebruikt wordt. Dat is natuurlijk zonde. Een bekende hoekkast inrichting is het draaiplateau, ook wel pannencarrousel genoemd.

Dit zijn legvlakken die naar buiten draaien, zodra u de kast open doet. Vaak worden deze kasten gebruikt om potten en pannen in op te bergen. Het is belangrijk om hoekkasten te voorzien van een passende en effectieve inrichting. Als een dergelijk rek niet goed wordt ingebouwd, zijn niet alle spullen meer goed bereikbaar. Dit zorgt voor onnodige ergernis.

Uiteraard willen wij dat u vooral veel plezier beleeft aan uw landelijke keuken. Daarom helpen wij u graag de meest geschikte hoekkast oplossing te vinden.

Hoge kasten in uw landelijke keuken

Hoge kasten bieden u enorm veel extra ruimte en gemak. U maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte, door de hoogte van uw keuken te benutten. De mogelijkheden om een hoge kast in te delen zijn eindeloos.

Mogelijkheden met een hoge keukenkast:
• Uittrekkast
• Voorraadkast
• Apothekerskast
• Apparatuurkast
• Servieskast
• Bezemkast
• Glazenkast
• Plankenkast
• Poetshulpmiddelen kast
• Kast met ingebouwde strijkplank

U ziet het, een hoge kast biedt u tal van mogelijkheden. Een hoge kast kan ook prima worden gebruikt om elektrische apparaten in te bouwen, zoals een stoomoven of magnetron.

Hoge keukenkasten

Apothekerskast in uw landelijke keuken?

Misschien vindt u een apothekerskast beter passen in een moderne keuken. Toch past deze kast ook prima in een landelijke keuken. Deze kast biedt u veel opbergruimte en is ideaal als voorraadkast. Doordat de kast volledig uitgetrokken kan worden en aan twee kanten bereikbaar is, heeft u altijd een volledig overzicht op de inhoud. Een apothekerskast wordt netjes weggewerkt achter een kastdeurtje met landelijke uitstraling, zodat het schitterend in het geheel past.

Welke bovenkastjes kiest u voor uw landelijke keuken?

Bovenkastjes zijn ideaal om uw servies, glazen en andere benodigdheden in op te bergen. Pas wel op dat u er niet te veel gewicht in zet, bovenkastjes kunnen niet zoveel gewicht dragen als onderkasten.
Zoals u zult begrijpen is het belangrijk dat bovenkastjes stevig aan de muur worden bevestigd. Dit kunt u het beste aan een vakman overlaten.
Nostalgisch Wonen zal, in overleg met u, de bovenkastjes zo plaatsen dat ze stevig tegen de muur blijven zitten en ze op de juiste hoogte hangen, zodat u er goed bij kunt zonder uw hoofd te stoten.

Ook bovenkastjes kunnen we geheel maken in de stijl die past bij uw keuken. Sfeervolle opengewerkte deurtjes, een glazen inzet of een open kast met landelijke uitstraling? Wij maken het naar uw wensen.

Bovenkastjes landelijke keuken

Opzetkast in plaats van bovenkastjes?

Een opzetkast is een bovenkastje die meteen op uw aanrechtblad wordt geplaatst. Dit geeft het effect van een buffetkast in uw landelijke keuken. Glazendeuren geven de opzetkast een vitrinekast uitstraling, waar u bijvoorbeeld uw mooiste servies of glaswerk in kunt laten zien.

Uiteraard kunnen de deuren van de opzetkast in allerlei stijlen worden uitgevoerd, neem bijvoorbeeld jaloeziedeuren. Of laat de deuren weg, zodat een typische landelijke open kast ontstaat, waar u eventueel rieten manden in kunt zetten.

Welke kastjes wilt u in uw landelijke keuken?

Zoals u al kunt zien, de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Niets is zo fijn als een keuken met praktische keukenkastjes, waarin u al uw spullen zonder problemen kwijt kunt. Daarom helpen wij u graag meedenken over de meest efficiënte indeling van uw keukenkastjes. Zodat u straks met veel plezier in uw nieuwe landelijke keuken zult verblijven.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag bij het kiezen van uw keukenkastjes. Ontdek hier de mogelijkheden van op maat gemaakte landelijke keukens.

Reacties
Categorieën