Keukenapparatuur, wat mag er niet ontbreken in uw landelijke keuken
Landelijke keukens
Jan van de Scheur
Landelijke keukens
08/06/2020
4 min
0

Keukenapparatuur, wat mag er niet ontbreken in uw landelijke keuken

08/06/2020
4 min
0
```html

Keukenapparatuur is onmisbaar in uw landelijke keuken. Ook al is uw keuken nog zo nostalgisch, dat betekent nog niet dat u niet mag genieten van de luxe van bepaalde keukenapparatuur. Er is tegenwoordig een geweldige keus uit keukenapparatuur. U zit niet meer vast aan de standaard apparaten van vroeger. Met de juiste keukenapparatuur maakt u uw keuken juist nog landelijker.

Laat uw apparatuur perfect aansluiten bij de karakteristieke materialen en nostalgische accessoires. Natuurlijk horen in uw landelijke keuken een fornuis, oven en koelkast, maar welke keukenapparatuur mag er nog meer niet ontbreken in uw keuken?

Landelijke keukenapparatuur

Landelijke keukenapparatuur

Er zijn een aantal bekende merken waar u terecht kunt voor schitterende landelijke keukenapparatuur. Zoals de Italiaanse merken Boretti en Bertazzoni, waar u prachtig vormgegeven fornuizen vindt, van hoge kwaliteit. Smeg is nog zo’n Italiaanse specialist in nostalgische fornuizen. Met een apparaat van deze merken haalt u gegarandeerd elegantie en comfort in huis.

Wilt u iets bijzonders? Het Franse merk La Cornue staat bekend om de koperen details die uw keuken een ongekende statige, maar toch ambachtelijke, uitstraling geven.

Wij adviseren Stoves fornuizen voor uw landelijke keuken. De fornuizen van dit merk zijn in één woord solide. De kwaliteit is gewoon voelbaar in de materialen. U kunt bij dit merk uw fornuis helemaal naar wens samenstellen. Daardoor kunt u genieten van een fornuis met de meest vernuftige technieken en kiest u zelf welke ovens u wilt. Houdt u van koken? Dan is een Stoves fornuis onmisbaar in uw landelijke keuken.

Enkele bekende merken met landelijke keukenapparatuur:
• Stoves
• Boretti
• Bertazzoni
• Smeg
• La Cornue

Landelijke keukenapparatuur met een modern uiterlijk

Traditioneel gezien hoort in uw landelijke keuken een fornuis met gaskookplaat, maar hoewel nostalgische fornuizen populair zijn, begint de gaskookplaat aan terrein te verliezen. Steeds meer mensen stappen over naar een inductieplaat. Om aan deze vraag te voldoen zijn er inmiddels ook fornuizen waar de gaskookplaat is vervangen door een inductiekookplaat. Zo kunt u genieten van het nostalgische uiterlijk én het gemak van inductie.

Moderne keukenapparatuur maakt uw landelijke keuken een comfortabele plek, waar u graag aan de slag gaat. Zeker als u kiest voor hoogwaardige apparatuur van bekende A-merken, zoals:
• Bosch
• Siemens
• ATAG
• AGA
• NEFF
• Falcon
• Miele
• Pelgrim

Met name de apparatuur van Bosch en Siemens passen wij veel toe in de landelijke keukens die wij maken. Deze merken bieden royale apparaten, tegen zeer schappelijke prijzen.

Modern landelijke keukenapparatuur

Landelijk fornuis in uw keuken

Het fornuis vormt het centrum van uw landelijke keuken. Zo’n prachtig groot fornuis met oven, onder een brede schouw. U ziet het al helemaal voor u. In een landelijke keuken mag keukenapparatuur best opvallen.

Er zijn diverse merken die de schitterendste vrijstaande fornuizen produceren met een klassiek landelijk design. Deze fornuizen zijn in verschillende kleuren leverbaar, zodat ze perfect passen in uw landelijke keuken. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor meer modern ogende keukenapparatuur, afhankelijk van de stijl die u voor uw keuken gekozen heeft.

Hoe dan ook straalt een keuken met goede apparatuur de gezelligheid uit van uren bakken, braden en tafelen. Alle apparatuur is er voor uw gemak. Denk bijvoorbeeld aan een grillplaat of rooster in uw fornuis, of een ingebouwde wok.

Keukenapparatuur die niet mag ontbreken

Wanneer u uw landelijke keuken op maat laat maken, zorgen wij dat al uw keukenapparatuur er perfect in past. Zo kunt u genieten van de modernste snufjes in uw keuken, zonder dat deze apparaten afbreuk doen aan de nostalgische sfeer. De apparaten die gezien mogen worden krijgen een prominente plek. Apparaten die niets toevoegen aan de sfeer worden netjes weggewerkt in de keukenopstelling.

Dus leef u uit en houd u vooral niet in als het gaat om keukenapparatuur. Het zou zonde zijn als u later spijt krijgt dat u een bepaald apparaat niet in uw keuken ontwerp heeft opgenomen. Denk bij het ontwerpen van uw keuken bijvoorbeeld aan de plaatsing van deze apparaten:

• Koelkast
• Vriezer
• Oven
Stoomoven
• Magnetron
• Fornuis
Afzuigkap
• Vaatwasser
• Koffiemachine
Quooker
• Wijnkast

Keukenapparatuur in landelijke keuken

Bijzondere keukenapparatuur

U bepaalt zelf hoe luxe uw keuken wordt. Afhankelijke van de beschikbare ruimte is het zelfs mogelijk om uw wasmachine en droger keurig weg te werken in uw keuken. Er zijn talloze extra inbouwapparaten beschikbaar voor uw keuken. Denk bijvoorbeeld aan een warmtelade onder of boven uw fornuis. Ideaal voor het rijzen van deeg, het ontdooien van voedsel, het warm houden van gerechten of het voorverwarmen van de borden.

Het is zelfs mogelijk om een elektrische broodsnijder of keukenmachine netjes weg te werken in een kast. Zo heeft u uw apparatuur altijd bij de hand, zonder dat het uw aanrecht ontsiert. Zo blijft uw keuken er altijd netjes opgeruimd uitzien.

Inbouwapparatuur of vrijstaande apparatuur in uw keuken?

U kunt geneigd zijn om alle keukenapparatuur weg te werken in uw keukenkastjes. Toch is het mooi om bepaalde apparatuur een prominente plek te laten innemen. Hierdoor versterkt u juist de landelijke sfeer in uw keuken.

Een prachtig voorbeeld hiervan is een nostalgisch, vrijstaand fornuis. Kiest u een fornuis van een merk zoals Boretti, dan ademt het apparaat een en al nostalgie uit. Door dit fornuis niet weg te stoppen, maar een centrale plek te geven in uw ontwerp, krijgt uw keuken direct de gezellige sfeer die in een landelijke keuken thuishoort.

Ook de klassieke fornuizen van Falcon zijn een prachtig voorbeeld. De kenmerkende vormgeving siert elke landelijke keuken. U kunt genieten van een schitterend fornuis met het gemak van meerdere ovens. Het kookgedeelte is leverbaar in gas, keramisch of inductie, u kunt dit fornuis helemaal naar wens samenstellen in de door u gewenste breedte. Met de afgeschuinde deuren, elegante raampjes en handdoekrails is dit een echte klassieker.

Keukenapparatuur

Al uw keukenapparatuur netje in uw keuken?

In de werkplaats van Nostalgisch Wonen staan ervaren vakmannen voor u klaar, om al uw keukenapparatuur perfect in uw nieuwe landelijke keuken te integreren. Karakteristieke apparaten krijgen een prominente plek, andere apparaten worden netjes uit het zicht weggewerkt.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag al uw keukenapparatuur netjes in te bouwen, in uw landelijke keuken. Ontdek hier de mogelijkheden van maatwerk landelijke keukens.

```
Reacties
Categorieën