Passende afzuigkap voor uw landelijke keuken
Landelijke keukens
Jan van de Scheur
Landelijke keukens
09/15/2020
3 min
0

Passende afzuigkap voor uw landelijke keuken

09/15/2020
3 min
0

Een afzuigkap is niet weg te denken, ook niet in de landelijke keuken. De afzuigkap zorgt ervoor dat kookdampen weggevoerd worden uit de keuken, dit is nodig om de luchtvochtigheid in huis goed te houden. Daarnaast voert de afzuigkap geurtjes en fijnstof af, dat vrij kan komen tijdens het koken. Een goed werkende afzuigkap is daarom belangrijk.

Maar in uw prachtige landelijke keuken wilt u wel een kap die past bij de sfeer. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei afzuigkappen verkrijgbaar die prima passen in de landelijke keuken.
Er zijn modellen die u bijna onzichtbaar weg kunt werken en designs die een echte eyecatcher vormen in uw keuken en de landelijke stijl juist nog meer benadrukken.

Zo kunt u ervoor kiezen om uw landelijke keuken te voorzien van een grote schouw, waarin de afzuigkap verwerkt wordt. Heeft u een kookeiland, dan wilt u misschien juist een kap die goed weggewerkt zit en waar u niet steeds uw hoofd tegen stoot. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Welke afzuigkap is geschikt voor uw landelijke keuken?

Er zijn verschillende soorten afzuigkappen beschikbaar. Afhankelijk van de aansluiting die uw keuken heeft, kunt u een passende afzuigkap uitkiezen. Heeft uw keuken een afvoerpijp naar buiten of heeft u een kap zonder afvoer nodig? Zodra u weet welk afvoersysteem er in uw keuken aanwezig is, kunt u een keus maken uit deze drie soorten afzuigkappen:

• Afzuigkap met motor. Deze kap zal stoom, vette damp en kookgeuren via de afvoerpijp naar buiten blazen. De motor zorgt ervoor dat de stoom in het afvoerpijp getrokken wordt.
• Afzuigkap zonder motor. Steeds meer huizen zijn voorzien van een centraal afzuigsysteem. Wanneer uw woning hiermee uitgerust is, kunt u het beste een afzuigkap zonder motor kiezen, die u hierop aansluit.
• Recirculatie afzuigkap. Wanneer het in uw woning niet mogelijk is om een afvoer naar buiten te maken is dit de oplossing. Dit afzuigsysteem maakt gebruik van een koolstoffilter wat de kookdampen filtert, waarna schone lucht terug de keuken wordt ingeblazen.

Bij elke kap kunt u de gewenste afzuigcapaciteit, het geluidsniveau en de afmetingen bepalen. De ene kap zal meer geluid produceren dan de andere, dit kan uw keus bepalen. Ook kunt u voor een energiezuinig model gaan.

Afzuigkap landelijke keuken

Afzuigkap met landelijk model

Zodra uw weet welke afzuigkap er in uw keuken aangesloten kan worden, is het tijd om een mooi landelijk model uit te kiezen. Er zijn diverse soorten en modellen verkrijgbaar. De belangrijkste keus die u moet maken is; wilt u de kap op laten vallen of juist niet?

Er zijn prachtige inbouw afzuigkappen, waar u zo goed als niets van ziet in uw keuken. Deze kan netjes worden weggewerkt in het plafond of in een koof.
Wilt u in uw landelijke keuken dat echte boerderij effect bereiken? Dan is een opvallende afzuigkap prima geschikt. U kunt deze zelfs extra op laten vallen door een prachtige schoorsteenmantel toe te voegen.

Welke afzuigkap past bij uw landelijke keuken?

Eilandschouw

Een eilandschouw neemt een opvallende plek in uw keuken in. Deze vrijhangende afzuigkap is een echte blikvanger en past mooi boven een kookeiland.

Wandschouw

Een wandschouw is de meest gangbare afzuigkap voor de keuken. Dit systeem wordt aan de wand bevestigd of in een hoek geplaatst, als uw fornuis in de hoek van uw keukenopstelling zit. Vaak ogen deze kappen vrij modern, maar er zijn ook merken die mooie landelijke modellen maken.

Landelijke keuken met kookeiland en afzuigkap

Plafondafzuigkap

Wilt u uw afzuigkap zo min mogelijk terugzien in uw landelijke keuken? Dan is een plafondafzuigkap de oplossing. Dit systeem wordt naadloos weggewerkt in uw plafond, waar hij uit het zicht zit. U stoot nooit meer uw hoofd als u even in de pan wilt kijken. Let er wel op dat deze afzuigkap extra krachtig moet zijn, omdat de afstand tussen uw fornuis en de kap groter is.

U kunt een plafondafzuigkap ook inbouwen in een bestaande nostalgische schouw, die bijvoorbeeld al in uw keuken aanwezig is. Of die u speciaal hiervoor laat maken. Zo kunt u helemaal zelf bepalen hoe de afzuigkap qua sfeer bijdraagt aan uw landelijke keuken.

Vlakschermkap

Wilt u een bijna onzichtbare afzuigkap, die optimaal boven uw pannen zijn werk doet? Dan is een vlakschermkap iets voor u. Deze kap schuift u uit als u gaat koken, waardoor hij de rest van de tijd zo goed als niet zichtbaar is.

Inbouw afzuigkap

Uw afzuigkap helemaal op laten gaan in uw landelijke keuken? Dat kan met de inbouw afzuigkap. Dit model wordt ingebouwd in een keukenkast boven uw fornuis. Zodra u het deurtje opent kan de kap gebruikt worden.

De perfecte afzuigkap voor uw landelijke keuken?

In onze werkplaats maken wij landelijke keukens op maat. U bepaalt hoe uw keuken eruit komt te zien, tot in de kleinste details. Wij helpen u graag de best passende afzuigkap voor uw landelijke keuken uit te kiezen en deze perfect in uw keukenontwerp te verwerken.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek de vele mogelijkheden voor uw landelijke keuken op maat.

Reacties
Categorieën