Welke spoelbak voor uw landelijke keuken?
Landelijke keukens
Jan van de Scheur
Landelijke keukens
11/06/2020
3 min
1

Welke spoelbak voor uw landelijke keuken?

11/06/2020
3 min
1

De spoelbak is een veelgebruikt onderdeel van uw keuken. Welke spoelbak past er het beste in uw landelijke keuken? De veelvoorkomende RVS variant is enorm populair. Deze past ook prima in een landelijke keuken. Maar naast deze spoelbak zijn er nog veel meer materialen leverbaar.

Aangezien u de spoelbak meerder malen per dag gebruikt, meer dan welke keukenapparatuur dan ook, wilt u een praktische spoelbak die er ook nog mooi uitziet. In deze blog laten we u zien welke mogelijkheden er zijn, zodat u de mooiste spoelbak kunt kiezen voor uw landelijke keuken.

Verschillende vormen spoelbakken

Spoelbakken zijn er in allerlei vormen en maten. Er zijn vierkante spoelbakken die een moderne uitstraling hebben. Vierkante bakken met afgeronde hoeken, waardoor ze een meer tijdloos uiterlijk krijgen. Of ronde spoelbakken die uw aanrecht een klassieke uitstraling geven.

Daarnaast kunt u kiezen voor een enkele spoelbak of meerdere spoelbakken naast elkaar. Afhankelijk van de afmetingen van uw aanrechtblad kunt u kiezen voor een grote maat bak, zodat u eenvoudig grote pannen kunt afwassen.

Wilt u graag meerdere dingen tegelijk doen, zoals afwassen en uw handen wassen of groente afspoelen? Kies dan voor een grote en kleine spoelbak of twee even grote spoelbakken naast elkaar. Zo kunt u eenvoudig verschillende taken tegelijk doen, zonder uzelf in de weg te zitten.

Spoelbakken landelijke keuken

Bijzondere plaatsing van de spoelbak

Meestal zien we de spoelbak verwerkt in het aanrechtblad. De meeste bakken worden op of onder het aanrechtblad bevestigd. Toch kan het ook anders. Laat uw spoelbak bijvoorbeeld eens aan de voorkant uitsteken. Zo laat u uw spoelbak extra opvallen en u kunt ergonomisch werken, doordat u minder naar voren hoeft te leunen.

Een witte keramiek spoelbak is hier uitermate geschikt voor en past prima in een landelijke keuken. Deze bak valt op door de plaatsing in uw keuken en geeft een klassieke landelijke sfeer. Deze bijzondere spoelbak is wat duurder, maar geeft uw keuken een bijzondere uitstraling.

Landelijke spoelbakken, welk materiaal kiest u?

Welke materiaal kiest u voor de spoelbak in uw landelijke keuken? De roestvrij stalen versie is immens populair en zien we in veel keukens terug, ook in de landelijke keuken kan dit prima. Het is een gebruiksvriendelijke bak die duurzaam en hygiënisch is. Roestvrij staal is eenvoudig schoon te maken en zal niet snel beschadigen. Krassen zijn wel zichtbaar, maar zullen niet roesten. Vaak zijn grote krassen nog aardig weg te poetsen.

Porselein is een minder bekend materiaal voor de spoelbak, maar staat wel schitterend in een landelijke keuken. Een porseleinen spoelbak kan geheel uit porselein bestaan of uit tegeltjes. Hierin heeft u veel keus in kleur en afmetingen. Zelfs leuke designs zijn mogelijk. U kunt de spoelbak hierdoor helemaal naar uw smaak samenstellen. Nadeel van dit materiaal is wel dat het kwetsbaar is. De tegels kunnen vrij makkelijk beschadigen als er te ruw mee om wordt gegaan. U zult dus voorzichtig om moeten gaan met een porseleinen spoelbak.

We zien steeds meer spoelbakken van graniet of composiet. Zeker als uw aanrecht ook van dit materiaal gemaakt is, ontstaat er een mooi geheel. Beide materialen zijn krasvast, waardoor ze gebruiksvriendelijk zijn. Er worden prachtige granieten en composiet spoelbakken geleverd die u ook heel mooi kunt laten uitsteken aan de voorkant van uw aanrechtblad.

Spoelbak met tegeltjes

Waar komt de spoelbak in uw keuken?

Uw keukenopstelling is van invloed op de plaatsing van uw spoelbak. Het is natuurlijk niet handig als u elkaar steeds in de weg staat, als u met meerdere mensen in de keuken bezig bent. De vorm van uw spoelbak is deels smaak, maar ook het gebruik heeft hier invloed op. Welke afmetingen heeft u nodig?

Hoe meer huisgenoten, hoe groter een spoelbak zal zijn. U zult meer keukenspullen gebruiken en vaak ook grotere pannen, waardoor meer ruimte in de spoelbak praktisch is. De afmetingen en plaatsing is ook afhankelijk van het gebruik binnen uw gezin. Merkt u dat er regelmatig kinderen hun handen willen wassen terwijl u net met de afwas bezig bent? Of dat u het handig vindt om tussendoor even groenten te spoelen, dan is een dubbele spoelbak handig.

Daarnaast hangen de afmetingen en plaatsing van uw spoelbak ook af van de hoeveelheid ruimte die u heeft. In een grote landhuiskeuken zal een flinke spoelbak prima staan. Heeft u een kleinere keuken met een compact kookeiland, dan zal er een zo praktisch mogelijke spoelbak worden gekozen. Zorg altijd dat er voldoende werkbladruimte om de spoelbak overblijft.

De ideale keukenindeling voor uw landelijke keuken?

U kunt de keuken van uw dromen al helemaal in uw hoofd hebben, maar als u naar uw eigen keuken kijkt ziet het er heel anders uit. Ook in de vele keukenwinkels vindt u niet wat u zoekt. De kwaliteit valt u tegen, of u zit vast aan standaard maten.

Laat u niet langer beperken en laat uw keuken op maat maken. Dan weet u zeker dat u de keuken krijgt waar u van droomt. De ideale indeling, helemaal zoals u hem wilt hebben. Bij Nostalgisch Wonen heeft u het voor het zeggen. Wij maken landelijke keukens op maat in onze eigen werkplaats.

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Ontdek de mogelijkheden van op maat gemaakte landelijke keukens.

Reacties
Categorieën