Een Quooker in uw landelijke keuken, kan dat wel?
Landelijke keukens
Jan van de Scheur
Landelijke keukens
06/03/2021
3 min
0

Een Quooker in uw landelijke keuken, kan dat wel?

06/03/2021
3 min
0

Wilt u een Quooker in uw landelijke keuken? Natuurlijk kan dat! Ook een landelijke keuken mag van alle gemakken voorzien zijn. De Quooker is een innovatieve kokendwaterkraan, die we tegenwoordig in bijna iedere keuken tegenkomen. Met deze kraan beschikt u altijd direct over kokend water. Dat zorgt ervoor dat u nog efficiënter kunt koken en snel een kopje thee op tafel zet voor uw bezoek.

Maar past zo’n moderne kraan wel in een landelijke keuken? Gelukkig kunnen we u geruststellen. Al beschikt de Quooker over de modernste technieken, als u kiest voor de Classic serie heeft u een tijdloze klassieker in huis die zich zeker thuis zal voelen in uw landelijke keuken.

Wat kunt u tegenwoordig verwachten van de Quooker en hoe combineert u deze in uw landelijke keuken?

Een Quooker in uw landelijke keuken

Quooker is het eerste merk dat met de kokendwaterkraan op de markt kwam. Tegenwoordig zijn er meerdere merken die deze kraan leveren. U heeft daardoor ruime keus uit verschillende modellen. Zo is er altijd een model dat goed bij uw landelijke keuken past.

Een kokendwaterkraan werkt met een boiler waar uw kokend hete water uit afkomstig is. Er zijn verschillende maten leverbaar, zodat u de inhoud kunt afstemmen op uw gebruik. Het water wordt opgewarmd tot 110 graden, zo heeft u altijd kokend water tot uw beschikking.

Naast de traditionele Quooker voor kokend water is er tegenwoordig nog meer mogelijk met deze kraan. U kunt met de nieuwste versie naast kokend water ook warm, koud, bruisend en gefilterd water uit uw kraan tappen. Een speciaal filter zorgt voor gefilterd water en een CO2 cilinder voegt koolzuur toe, voor bruisend water uit uw kraan.

Quooker landelijke keuken

Waarom een Quooker in uw landelijke keuken?

Waarom zou u een Quooker of andere kokendwaterkraan in uw landelijke keuken willen? Er zijn diverse voordelen te noemen. De belangrijkste is misschien wel dat u nooit meer hoeft te wachten tot het water in uw pannen kookt. Dat maakt koken een stuk sneller en efficiënter. Ook de waterkoker mag de deur uit. U tapt nu eenvoudig een kopje heet water uit uw kraan.

Een kokendwaterkraan bespaart u niet alleen tijd, maar ook energie. Houdt u ook altijd water over als u de waterkoker vult voor een kopje thee? Dat is met een Quooker verleden tijd. U neemt precies de hoeveelheid kokend water die u nodig heeft.

Een kokendwaterkraan in uw keuken biedt u allerlei gemakken. U kunt bijvoorbeeld eenvoudig babyflessen reinigen met kokend water uit de kraan. Dankzij de veilige, kindvriendelijke bediening hoeft u niet bang te zijn voor brandwonden op kinderhandjes. De dubbelwandige uitloop zorgt ervoor dat de kraan zelf koel blijft, waardoor u zich niet kunt branden bij het aanraken van de kraan.

Quooker installeren in uw landelijke keuken

Een Quooker installeren in uw landelijk keuken is een vrij eenvoudig klusje. Toch is het handig als er een en ander is voorbereid. Is het gat in het aanrechtblad groot genoeg en is er bijvoorbeeld genoeg ruimte voor het bijbehorende reservoir, zonder een compleet keukenkastje onbruikbaar te maken.

U kunt kiezen voor een 3-in-1 kraan, waarbij uit één kraan zowel koud, warm als kokend water komt. Maar u kunt er ook voor kiezen om de kokendwaterkraan apart te monteren, zodat u een aparte kraan heeft voor kokend water naast uw gewone kraan. Hiervoor is een aparte aansluiting nodig in uw aanrechtblad. Achteraf ‘even’ een extra gat in uw granieten aanrechtblad boren is makkelijker gezegd dan gedaan. Als u al weet dat u deze aansluiting nodig heeft, is het beter om deze er bij het maken van uw landelijke keuken al in te laten maken.

Wanneer u een kokendwaterkraan in uw landelijke keuken wilt laten plaatsen is voldoende stroomvoorziening nodig. Het is slim om de boiler op een aparte groep aan te sluiten en niet samen met de kookplaat op één groep te zetten, om uitval te voorkomen. Het is daarom handig om bij het monteren van de keuken alvast rekening te houden met de stroomaanvoer.

Wanneer wij uw landelijke keuken ontwerpen en maken in onze werkplaats houden we rekening met al uw wensen. Wilt u een kokendwaterkraan? Laat het ons weten en wij zorgen dat deze netjes in uw landelijke keuken verwerkt wordt.

Quooker landelijke keuken

Kokendwaterkraan in landelijke stijl

Zo’n moderne kokendwaterkraan is natuurlijk heel handig, maar hij moet ook bij het design van uw keuken passen. Gelukkig zijn de kokend water keukenkranen tegenwoordig in allerlei verschillende kleuren en modellen verkrijgbaar.

De Classic serie van Quooker zelf is bijvoorbeeld leverbaar in de kleuren: chroom, roestvrij staal, nikkel glans en messing platina. Zo is er altijd een stijlvolle keukenkraan die past bij uw keukenopstelling.

Met een op maat gemaakte landelijke keuken uit de werkplaats van Nostalgisch Wonen is alles mogelijk. Uw wensen staan voorop. Wij verwerken al uw keukendromen in uw ontwerp, de keukenapparatuur die u graag wilt, de indeling van de keukenkastjes en de afwerking, u heeft de controle over het eindresultaat.

Bent u benieuwd wat er mogelijk is in onze werkplaats? Bekijk onze op maat gemaakte landelijke keukens.

Reacties
Categorieën