Waarom zou u kiezen voor een handgemaakte keuken? 5 redenen
15 februari 2021 

Waarom zou u kiezen voor een handgemaakte keuken? 5 redenen

Een handgemaakte keuken, dat klinkt exclusief. Waarom zou u kiezen voor een handgemaakte keuken in plaats van een fabriekskeuken bij een van de bekende keukenwinkels? Die zijn toch ook prima, zou u zeggen. Natuurlijk kunt u hiervoor kiezen, maar voelt u zich ook thuis is zo’n keuken?

Heeft u ook vaak dat u rondkijkt in een keuken en denkt “dat had ik toch echt anders gedaan”. Een keuken moet naast mooi, vooral praktisch zijn. Ongemerkt brengt u vele uren per dag door in uw keuken. U bereid er de maaltijden, zet koffie, bakt koekjes met de kinderen en drinkt er een kopje koffie met de buurvrouw.

Hoe fijn is het als uw keuken aan al uw wensen voldoet, hoe uniek uw wensen ook zijn. Uw eigen keuken indelen zoals u het wilt, al uw favoriete apparatuur netjes weggewerkt en ook nog de uitstraling die helemaal past bij uw interieur. Er zijn zoveel redenen om te kiezen voor een handgemaakte keuken, we noemen er 5.

Reden 1: Altijd een unieke keuken

Wilt u een werkelijk unieke keuken, een keuken die u echt nergens anders tegenkomt? Dan is een handgemaakte keuken echt iets voor u. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kunt u uw keuken helemaal indelen zoals u het wilt. Perfect passend bij uw interieur en exact op maat, u hoeft nergens concessies te doen.

Heeft u een hele smalle keuken, een onmogelijke hoek, waar u niets anders kwijt kunt? Dat is allemaal geen probleem wanneer u kiest voor een handgemaakte keuken. Ontwerp uw keuken helemaal zoals u dat wilt. Welk aanrechtblad vindt u mooi, welke achterwand kiest u en laat u de keukenkastjes in een mooie kleur spuiten of houdt u van de natuurlijke houten uitstraling van robuust eikenhout?

open keuken, half open keuken of gesloten keuken

Reden 2: Precies de stijl keuken die u mooi vindt

Probeer dat maar eens te vinden in de gemiddelde keukenwinkel, een keuken die precies de stijl heeft die u mooi vindt. Een keuken die helemaal voldoet aan uw smaak, tot in de kleinste details. Dat is bijna onmogelijk. Er moet altijd het een en ander aangepast worden. Vaak kan dit, maar zorgt het wel voor veel gedoe in de keukenwinkel. En vervolgens gaat het ook nog eens fout bij het plaatsten van de keuken. Een veelgehoorde frustratie.

Wanneer u uw woning in een bepaalde landelijke stijl ingericht heeft, wilt u dat uw keuken hierop aansluit. Zeker als u een open keuken heeft. Het is schitterend als de sfeer in uw woonkamer naadloos doorloopt in de keuken. Dit bereikt u met een handgemaakte keuken. Elk detail wordt door u bepaald. Wilt u stijlen mixen, geen probleem.

Een handgemaakte keuken biedt u eindeloze mogelijkheden en meer, want bepaalde bewerkingen kunnen alleen met de hand worden gemaakt. Laat uw fantasie dus de vrije loop en laat u niet beperken door standaard maten en indelingen.

Reden 3: Perfect passende keuken

Kent u dat? Die frustratie wanneer u vast zit aan de standaard maten van keukenkasten bij een keukenwinkel. Maar in uw keuken past dit net niet. Dus u komt aan de ene kant te kort, waardoor het kastje niet netjes past. Terwijl u aan de andere kant een paar centimeter overhoudt, die afgewerkt worden met zo’n lelijk randje waar u zich jaren aan gaat ergeren.

Een handgemaakte keuken is maatwerk. En met maatwerk bedoelen we ook echt tot op de centimeter. De beschikbare ruimte wordt helemaal benut en zo praktisch mogelijk ingedeeld, want in een keuken heeft u nooit ruimte te veel.

Handgemaakte landelijke keuken

Reden 4: Al uw favoriete keukenapparatuur netjes weggewerkt

Wanneer u graag in de keuken verblijft heeft u vast diverse keukenapparatuur waar u erg aan gehecht bent. Het liefst ziet u deze apparaten netjes weggewerkt in uw keukenkastjes. Werkt u veel met losse apparaten, dan heeft u vast al eens het probleem gehad dat, zeker de wat grotere apparaten, niet in uw keukenkastjes passen. Ze verblijven uit noodzaak op het aanrecht, waar ze altijd in de weg staan.

Als u een keuken gaat uitzoeken bij een keukenwinkel zit u vaak vast aan de standaard apparatuur die deze winkel erbij levert. Wilt u liever zelf uw keukenapparatuur uitzoeken, dan heeft u alle vrijheid bij een handgemaakte keuken. U heeft de mogelijkheid om elk gewenst apparaat netjes te laten inbouwen, waar u hem wilt hebben. Ook de indeling en afmetingen van de keukenkastjes bepaalt u zelf, waardoor uw apparaten er altijd in passen.

Reden 5: Een keuken helemaal naar uw wens

Al uw wensen verwerkt in één perfect keukenontwerp. De perfecte indeling, een keukeneiland precies waar u hem hebben wilt, al uw favoriete apparatuur en keukenkastjes met een indeling waar al uw spullen in passen. Maar ook stopcontacten op handige plekken. U wilt gewoon uw staafmixer gebruiken op uw kookeiland, en niet eerst met uw pan naar het tegenoverliggende aanrecht. Al dit soort handigheidjes zorgen ervoor dat uw keuken een heerlijke plek wordt om te koken en te verblijven.

In de werkplaats van Nostalgisch Wonen heeft u het voor het zeggen. Wij denken graag met u mee en reiken u handige tips aan, waardoor uw landelijke keuken nog mooier en praktischer wordt.
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op, wij laten u graag de vele opties van een handgemaakte landelijke keuken zien.

Over de schrijver
Reactie plaatsen