Wijnkoelkast in uw landelijke keuken, voor een extra luxe uitstraling
Landelijke keukens
Jan van de Scheur
Landelijke keukens
09/28/2020
4 min
0

Wijnkoelkast in uw landelijke keuken, voor een extra luxe uitstraling

09/28/2020
4 min
0

Zou u graag zo’n luxe wijnkoelkast in uw landelijke keuken willen hebben? De landelijke woonstijl nodigt uit om uren lang met vrienden en familie na te tafelen in uw gezellige eethoek. Comfortabel weggezakt in gecapitonneerde stoelen komen de beste gesprekken op gang. Onder het genot van een glas wijn en een lekker kaasplankje.

Als echte wijnliefhebber wilt u uw wijnen liever niet in de koelkast of een wijnrek bewaren. U wilt de kwaliteit van uw wijn zo hoog mogelijk houden en daarvoor is precies het juiste klimaat nodig. Met een wijnkoelkast biedt u de wijn een optimale omgeving.

De wijnkoelkast wordt ook wel een wijnklimaatkast genoemd. U zorgt er namelijk voor dat uw wijn in een stabiel klimaat, in alle rust, bewaard kan worden. Zelfs al u een mooie kelder of berging heeft is de temperatuur niet altijd optimaal voor uw wijnen.

Naast een heerlijk glas wijn heeft een wijnkoelkast nog een voordeel, hij staat schitterend in uw landelijke keuken. Deze koelkast geeft uw keuken een extra luxe uitstraling, die meteen de aandacht van uw bezoek zal trekken.

Uw wijn langer houdbaar in een wijnkoelkast

Ook als wijn eenmaal in de fles zit blijft hij rijpen. Er zijn een aantal wijnen die zelfs lekkerder worden als u ze langer bewaart. Het is wel belangrijk om ze op de juiste manier te bewaren. Anders kan de wijn te snel rijpen met een minder complexe rijping tot gevolg.

De temperatuur is een van de belangrijkste factoren als het gaat om het bewaren van wijn. In een koele omgeving kan de wijn langzaam de optimale rijping bereiken. Deze temperatuur ligt bij voorkeur tussen de 10 en 15 graden, dat is een stuk warmer dan de gemiddelde koelkast.

Door uw wijnen bij een constante temperatuur te bewaren, blijft de smaak veel langer goed en kunt u uw wijn langer bewaren. Niet elke wijn wordt bij dezelfde temperatuur bewaard, daarom zijn er ook wijnkoelkasten met twee zones die afzonderlijk van elkaar kunnen worden ingesteld. Zo kunt u zowel uw witte als rode wijn in de wijnkoelkast bewaren.

Landelijke keuken wijnkoelkast

Uw wijn altijd klaar om uit te schenken

Bent u weleens vergeten om de wijn koel te leggen, of juist op tijd uit de koeling te halen om op temperatuur te komen? Heel vervelend natuurlijk als u een gezellig diner gepland heeft. Met alle voorbereidingen heeft u ook wel iets anders aan uw hoofd dan de wijn in de gaten houden, begrijpelijk.

Dit probleem behoort met een wijnkoelkast tot het verleden. In de wijnkoelkast liggen alle wijnen op de juiste temperatuur opgeslagen, zodat ze direct klaar zijn om te serveren. De smaak van uw wijn komt zo pas echt goed tot zijn recht.

De beste bewaarplaats voor uw wijn

Wijnen worden vaak in kelders of andere bewaarplaatsen in huis neergelegd. Goede ventilatie is belangrijk, maar tocht kan een fles wijn niet goed hebben. Een fles wijn heeft een rustige, geventileerde omgeving nodig. De wijnkoelkast biedt precies wat uw wijn nodig heeft.

Dit geldt ook voor de luchtvochtigheid. Bent u weleens in gevecht geweest met een uitgedroogde kurk? Grote kans dat hij breekt en er stukjes kurk in uw wijn terecht komen, dat wilt u natuurlijk niet. Daarnaast zal een uitgedroogde kurk teveel zuurstof bij de wijn laten komen. Dit zorgt ervoor dat de wijn gaat oxideren, waardoor de kwaliteit hard achteruit gaat.

De optimale luchtvochtigheid voor uw wijnflessen is rond de 65%. Dat zult u in uw woning niet snel bereiken, zeker niet constant. Als u al een kelder heeft die deze omstandigheden biedt, is de kans groot dat het te vochtig wordt. De etiketten van uw flessen worden vies en zullen loslaten. Een fles wijn uit uw wijnkoelkast ziet er altijd uit als nieuw.

Bewaar wijn op een koele en donkere plaats

Een fles wijn in zonlicht zetten is geen goed idee. De smaak zal veranderen en ook de prachtige kleur wordt beïnvloed. Dit wordt veroorzaakt door de uv-straling in de zon. Zorg er daarom voor dat uw wijn niet blootgesteld wordt aan uv-licht.

Dit is ook meteen de reden dan wijn meestal niet in transparant glas wordt geleverd, maar in groen of bruin glas. Dit houdt wat uv-licht tegen. Uw wijnkoelkast is voorzien van een raam, waardoor u uw wijnvoorraad prachtig kunt zien liggen. Dat is niet handig, zou u denken. Gelukkig is hier rekening mee gehouden en is de glazen deur voorzien van een uv-filter, waardoor uw flessen veilig zichtbaar zijn zonder hun kwaliteit te verliezen.

Zelfs de verlichting in de wijnkoelkast is hierop afgestemd. Er word gebruikgemaakt van LED-verlichting. Deze lampen zijn zuinig, geven geen warmte en zijn niet van invloed op de kwaliteit van de wijn.

Wijnkoelkast

Bewaar uw wijn in alle rust

Heeft u weleens gehoord dat wijnen gevoelig zijn voor trillingen? Vooral oude wijnen kunnen hier niet goed tegen. Daarom is de wijnkoelkast zo ontworpen dat de trillingen van de motor minimaal zijn, zodat ze niet van invloed zijn op de kwaliteit.

Met een wijnkoelkast heeft u de perfecte plek voor het opslaan van uw kostbare flessen wijn. Ze kunnen in alle rust de beste smaak behouden en zijn veilig voor geurtjes die via de kurk binnen kunnen dringen.

Wijnkoelkast in uw landelijke keuken

Een wijnkoelkast in uw landelijke keuken is een echte blikvanger. Het is niet alleen enorm praktisch, maar geeft uw keuken extra sfeer. Er zijn diverse modellen en maten leverbaar, zodat er altijd een geschikt model is voor uw landelijke keuken. Van een inbouw model tot een grote, vrijstaande koelkast.

Door de glazen deur is uw wijnvoorraad zichtbaar, uitgestald op stijlvolle houten of metalen rekken. Heeft u altijd al gedroomd van een prachtige landelijke keuken? Wij maken hem graag voor u op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek hoe een wijnkoelkast perfect past in uw landelijke keuken.

Reacties
Categorieën