Een eethoek past perfect in de landelijke keuken
Landelijke keukens
Jan van de Scheur
Landelijke keukens
04/23/2021
3 min
0

Een eethoek past perfect in de landelijke keuken

04/23/2021
3 min
0

Een eethoek in de keuken geeft het ultieme landelijke gevoel. U herkent het wel, zo’n prachtige authentieke boerderij met woonkeuken, waar een schitterende kloostertafel uw gezin, familie en vrienden uitnodigt om gezellig aan te schuiven.

Nu kunnen wij ons voorstellen dat u wellicht geen boerderij met woonkeuken tot uw beschikking heeft. Maar ook dan is het prima mogelijk om uw landelijke keuken van een eethoek te voorzien. Wanneer u uw keuken op maat laat maken in de werkplaats van Nostalgisch Wonen is alles mogelijk. U bepaalt de indeling, wij maken de keuken precies zoals u hem wilt hebben.

Wilt u een eethoek in uw landelijke keuken? Wij denken graag met u mee. Zelfs in een kleine keuken is het vaak mogelijk om een eethoek in de keukenopstelling mee te nemen.

Eethoek in landelijke keuken

Waarom een eethoek in uw keuken?

De keuken wordt steeds meer onderdeel van de leefruimte. Doordat deze centrale ruimte de hele dag door intensief gebruikt wordt, is het eigenlijk niet meer dan logisch dat er ook een zitplaats is in uw keuken. Door een eethoek te creëren wordt uw landelijke keuken echt de gezellige plek die zo goed bij de landelijke stijl past.

Een keuken is niet alleen geschikt om te koken. U kunt er prima samen eten, ook in de drukke ochtend en avond spits. Moet een van uw huisgenoten vroeger eten, omdat ze bijvoorbeeld gaan sporten? Terwijl u de laatste hand aan de avondmaaltijd legt bent u toch gezellig samen in één ruimte.

Daarnaast is de keukentafel van oudsher een prima plek om huiswerk te maken. U kunt alvast op het gemak met de voorbereidingen voor de maaltijd beginnen, terwijl de kinderen hun huiswerk maken en u vragen kunnen stellen indien nodig.

“Zo is een eethoek in uw keuken een multifunctionele plek in huis die extra gezelligheid brengt.”

Landelijke eethoek met bank

Een eethoek kan behoorlijk wat plek innemen in uw keuken. Zeker wanneer alle stoelen in gebruik zijn blijft er soms weinig ruimte meer over om rond te lopen. Dat is natuurlijk niet handig. Een landelijke eethoek met bank is een prima oplossing. Een eetbank is een plaatsbesparende oplossing die meteen een gezellig en knus gevoel geeft.

Met een eetbank kunt u alle kanten op. Heeft u nog een hoekje over in uw keuken? Een rechte bank langs de muur, een hoekbank of zelfs een ronde bank biedt direct een aantal zitplaatsen. U hoeft zelfs geen kastruimte in te leveren, want onder de zitting van een op maat gemaakte bank is een zee aan opbergruimte.
Een eethoek met zitbank is de ideale en compacte oplossing in uw keuken. Een comfortabele bank met leuke kussens straalt gezelligheid en een aangename sfeer uit.

Een eethoek in een kleine keuken

Heeft u niet heel veel plek in uw keuken? Dan zul u waarschijnlijk al snel uw eethoek in een aparte eetkamer of de woonkamer neerzetten. Dit is natuurlijk een prima plek als u uitgebreid wilt dineren. Maar voor de snelle maaltijden is een eethoekje in de keuken altijd handig. Hoe past u dit in als u een smalle of kleine keuken heeft?

Een grote eettafel is heerlijk, u kunt al uw vrienden en familie eraan kwijt. Maar in het dagelijks leven zult u merken dat de tafel vaak niet helemaal vol zit. U kunt dus prima met minder zitplaatsen af. Uw grote landelijke kloostertafel gebruikt u voor speciale diners en voor uw gasten, maar in het dagelijks leven heeft u genoeg aan een kleinere eethoek in de keuken.

De meeste eettafels hebben een standaard maat. In een smalle keuken is dit al snel te veel. In de werkplaats van Nostalgisch Wonen maken we graag een tafel voor u op maat, zodat hij altijd in uw keuken past.

Kleine landelijke keuken met ruimte voor eethoek

Keukeneiland wordt eethoek

Heeft u ruimte voor een gezellig keukeneiland? Dit is de perfecte plek om te eten. Wanneer u aan het koken bent geniet u van de extra ruimte op uw keukeneiland en wanneer het tijd is om te gaan eten schuift iedereen gezellig aan.

Zeker wanneer u een open keuken heeft is een keukeneiland ideaal om te gebruiken als bartafel. Hiermee scheidt u meteen de keuken van de woonkamer, zonder al te massief over te komen. Schuif er een aantal comfortabele krukken bij en u heeft een gezellige eethoek in uw keuken.

Waar komt de eethoek in uw landelijke keuken?

Zou u graag een eethoek in uw landelijke keuken willen? Er is vaak meer mogelijk dan u denkt. Wanneer u uw keuken slim inricht en de juiste keukenopstelling kiest kan er zomaar ruimte over zijn voor een gezellige eethoek.

In de werkplaats van Nostalgisch Wonen maken we landelijke keukens helemaal op maat, precies zoals u ze wilt hebben. Door onze jarenlange ervaring kunnen we u passend advies geven en helpen we u graag uw droomkeuken samen te stellen.

Ontdek hoe wij uw ideeën vertalen naar een schitterende landelijke keuken. 

Reacties
Categorieën