Een kloostertafel past ook in uw interieur
Landelijke tafels
Jan van de Scheur
Landelijke tafels
05/06/2020
1 min
0

Een kloostertafel past ook in uw interieur

05/06/2020
1 min
0

Een kloostertafel komt natuurlijk niet zomaar aan zijn bijzondere naam. U verwacht het niet, maar dit soort tafels werden vroeger door monniken gemaakt, in het klooster. Zij verzamelden dan zelf het hout en met veel geduld maakten zij hier een geweldig gedetailleerde en vooral robuuste tafel van. Tegenwoordig vindt u deze tafels ook vaak buiten het klooster.

Kloostertafels in verschillende vormen en maten

Een kloostertafel past dankzij het gebruikte materiaal en de stoere uitstraling perfect in een landelijk interieur. En hoewel kloostertafels allemaal moeten voldoen aan een bepaalde uitstraling, bestaan er variaties. Het grootste verschil zit hem vaak in de vorm. De populairste vormen zijn rond en rechthoekig.

Kloostertafel

Een ronde kloostertafel

Een ronde tafel is altijd erg charmant. U kunt met meerdere mensen, dichterbij elkaar zitten. Zo wordt het mogelijk om een gesprek tussen meerdere personen te houden zonder dat er één iemand een beetje buiten valt. Bovendien kunt u bij een ronde kloostertafel er ook voor kiezen om slechts één tafelpoot te gebruiken. Deze is dan exact in het midden gemonteerd. Niemand zit dan met een irritante tafelpoot tussen de benen. Een ronde kloostertafel is daarom tegelijkertijd gezellig en stoer.
De perfecte combinatie.

Een kloostertafel op maat gemaakt

De kloostertafel ziet u echter het meest in een rechthoekige vorm. Ook dan heeft deze tafel een solide, dik tafelblad. Samen met de dikke tafelpoten zorgt dit voor een zeer stevige uitstraling. Daarnaast kan de tafel natuurlijk in verschillende kleuren worden geschilderd. Wat uw voorkeur ook heeft, bij Nostalgisch Wonen is eenvoudig rekening te houden met uw wensen. Wij maken de tafel namelijk volledig op maat. Een eiken kloostertafel die door ons wordt gemaakt, past dus 100% bij de rest van uw interieur. Dat is pas shoppen met zekerheid. Dat geldt natuurlijk voor al onze landelijke tafels.

Het is ook mogelijk om de kloostertafel buiten neer te zetten. Zorg er dan wel voor dat wij dit van tevoren weten. We houden dan tijdens het productieproces rekening met de effecten van het Nederlandse weer. Het hout zal dan goed moeten worden behandeld, omdat het anders te veel gaat slijten.

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in een op maat gemaakte kloostertafel? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Zijn er nog onduidelijkheden? Vragen kost niks en u zit natuurlijk nergens aan vast. Wij gaan graag voor u aan de slag.

Bekijk hier de mogelijkheden van landelijke tafels op maat.

Reacties
Categorieën