Raamdecoratie voor uw landelijke keuken
Landelijke keukens
Jan van de Scheur
Landelijke keukens
07/28/2020
3 min
0

Raamdecoratie voor uw landelijke keuken

07/28/2020
3 min
0

Welke raamdecoratie hangt u in uw landelijke keuken? De juiste raamdecoratie geeft uw keuken die heerlijke, landelijke sfeer. Daarnaast is het handig tegen inkijk of om de warmte van de zon buiten te houden. Daarnaast wilt u natuurlijk functionele raamdecoratie in uw keuken, want een raam in de buurt van het fornuis kan zomaar een spatje vet of saus opvangen. Dit wilt u natuurlijk eenvoudig van uw raamdecoratie af kunnen halen. Jaloezieën en shutters zijn bijvoorbeeld eenvoudig schoon te maken en daardoor geschikt voor uw keuken.

In een open keuken is het mooi om de raamdecoratie in dezelfde stijl te houden als in uw landelijke woonkamer.
Afhankelijk van de landelijke stijl in uw keuken en uw voorkeuren zijn er verschillende raamdecoraties die de landelijke sfeer uitstralen. Kijkt u eens naar deze ideeën voor landelijke raamdecoratie.

Waaraan moet landelijke raamdecoratie in uw keuken voldoen?

Uiteraard kunt u elke raamdecoratie in uw landelijke keuken ophangen. Toch raden we aan om naast het sfeervolle effect ook te kijken naar de functionaliteit van de raambekleding. In een keuken wordt volop geleefd. Deze plek wordt dagelijks intensief gebruik door het hele gezin. Van een boterham smeren tot uitgebreid kokkerellen.
Vocht, vet en vuil zijn daardoor onvermijdelijk. Is de raamdecoratie van uw keus daartegen bestand?

Landelijke raamdecoratie in uw keuken: Jaloezieën

Jaloezieën zijn ideaal in uw keuken. Denkt u nu meteen aan de moderne, aluminium variant? Er zijn ook jaloezieën van hout, die stralen een natuurlijke eenvoud uit. Jaloezieën zijn eenvoudig af te stoffen met een stoffer of licht vochtige doek. Zelf hardnekkige vlekken zijn eenvoudig te verwijderen met een sopdoekje.

Jaloezieën bieden u veel privacy en u kunt het licht filteren zoals u het wilt. Daarnaast zijn jaloezieën in zeer veel verschillende maten en kleuren verkrijgbaar. Zelfs de breedte van de lamellen kunt u kiezen. Heeft u kleine keukenramen? Kies voor smalle stroken van zo’n 25 mm. Grote keukenramen worden prachtig gedecoreerd met brede jaloezieën van bijvoorbeeld 70 mm breed.

Pas met houten jaloezieën wel op bij water. Zeker de onbehandelde varianten kunnen niet goed tegen vocht. Hangt u deze in de buurt van een kraan of fornuis dan kunnen waterspetters of waterdamp uw jaloezieën beschadigen. De gelakte of behandelde varianten kunnen hier beter tegen, maar het blijft opletten.

Raamdecoratie landelijke keuken

Landelijke raamdecoratie in uw keuken: Shutters

Shutters geven uw keuken een stijlvolle uitstraling en privacy wanneer u dat wilt. Zeker wanneer u in uw keuken ramen heeft tot op de grond zijn shutters een prachtige oplossing. Wilt u volop genieten van het buitenleven? Dan klapt u eenvoudig de shutters open, zodat u buiten binnen kunt halen.

Wilt u ’s avond in alle rust koken of genieten van een uitgebreid diner aan uw kloostertafel, zonder inkijk? Met shutters kunt u, net als bij jaloezieën, zelf de lichtinval bepalen. Bedien de shutters met een tiltstok of kies voor een andere bediening.

Shutters voor uw landelijke keuken kunt u helemaal naar wens samenstellen. De lamelbreedte, kleur, bediening en afmetingen kunt u helemaal aanpassen aan uw interieur en smaak.
Schoonmaken is zeer eenvoudig, zeker als u kiest voor brede lamellen. Een stoffer of licht vochtige doek is alles wat u nodig heeft.

Landelijke raamdecoratie in uw keuken: Plissés

Bent u op zoek naar raamdecoratie voor uw keuken met een meer romantische, zachte uitstraling? Plissés raambekleding biedt u een veelzijdige en sfeervolle raambekleding voor uw keuken. Deze raamdecoratie is verkrijgbaar met een top-down, bottom-up functie. Hierbij kunt u de raambekleding op de gewenste hoogte schuiven, zodat u geniet van voldoende lichtinval en optimale privacy.

Plissés zijn er met een enkele en dubbele stoflaag. Uiteraard is ook deze raamdecoratie leverbaar in verschillende kleuren en stoffen. Kies in een landelijke keuken voor een lichte, natuurlijke kleur. Daarmee houdt u uw keuken licht en open.

Raamdecoratie landelijke keuken

Landelijke raamdecoratie in uw keuken: Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn de perfecte raamdecoratie in een romantische landelijke keuken. De warme sfeer van deze raamdecoratie past uitstekend bij uw landelijke interieur. Deze gordijnen geven uw keuken een klassieke en elegante uitstraling. U laat vouwgordijnen eenvoudig zakken, net als een simpel rolgordijnen, maar dan in de vorm van een prachtige raamdecoratie.

Vouwgordijnen zijn gemaakt van stof, die u in elke kleur en design kunt kiezen. Stof is gevoelig voor vet en vuil, maar gelukkig zijn vouwgordijnen vrij eenvoudig te wassen of u laat ze regelmatig reinigen.

De beste raamdecoratie voor uw landelijke keuken?

Elke keuken is anders en de keus voor raamdecoratie is natuurlijk ook afhankelijk van uw smaak. Wanneer u raambekleding zoekt voor uw keuken is de landelijke sfeer natuurlijk belangrijk, maar let ook op dat de raamdecoratie gemakkelijk schoon te houden is. Zo heeft u langer plezier van uw raambekleding.

We kijken graag met u mee, welke raamdecoratie in uw situatie het meest geschikt is. Wij hebben jarenlange ervaring met het inrichten van landelijke interieurs. Daardoor kunnen we u uitstekend van passend en verrassend advies voorzien. Zeker als u een open keuken heeft, is het prachtig om uw woonkamer en keuken als één geheel te zien en de raamdecoratie door te trekken naar uw landelijke keuken.

Wilt u graag een frisse blik op uw raamdecoratie? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij adviseren u graag.

Of ontdek de mogelijkheden van landelijke keukens op maat.

Reacties
Categorieën