Welke keuken vloer kiest u voor uw landelijke keuken?

Welke keuken vloer kiest u voor uw landelijke keuken?

Uw keuken vloer zal voor een groot gedeelte de sfeer in uw landelijke keuken bepalen. Het is daarom belangrijk om de juiste keuken vloer te kiezen, zodat er een prachtig geheel ontstaat. De mogelijkheden zijn tegenwoordig bijna eindeloos. De vloeren worden steeds mooier.

Een keuken vloer moet natuurlijk niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch. In een keuken zult u veelvuldig gebruikmaken van water. Een houten vloer past prachtig in de landelijke sfeer, maar is niet handig in combinatie met water. Ook daar zijn tegenwoordig prachtige oplossingen voor in de vorm van houtlook vloertegels.

Welke stijl landelijke keuken u ook kiest, er is altijd een geschikte keuken vloer te vinden, die de sfeer van uw keuken helemaal af maakt.

Keuken vloer van natuursteen

Natuursteen is een perfecte oplossing voor uw keuken vloer. De eigenschappen van natuursteen brengen direct die landelijke sfeer in uw keuken. Natuurstenen vloeren hebben van nature een prachtige, verouderde uitstraling. De tegels hebben vaak kleine oneffenheden, met de jaren krijgt deze vloer steeds meer karakter. Bij hardsteen tegels kunt u kiezen voor getrommelde randen, voor een robuuste uitstraling.

Er zijn veel verschillende soorten natuurstenen vloeren. Kies bijvoorbeeld voor een:
• Hardstenen keuken vloer;
• Keuken vloer van leisteen;
• Travertin tegel in uw keuken;
• Vloer van Franse dallen.

Al deze tegels zijn er in verschillende soorten, maten en kleurschakeringen. Er zit altijd een geschikte tegel voor u bij. Kies voor een keuken in ieder geval voor vloertegels die waterbestendig zijn en niet glad worden. Een keuken vloer van natuursteen brengt een warme en gezellige sfeer in uw keuken.

Landelijk keuken vloer tegels

Houten keuken vloer

Wellicht denkt u bij een landelijke keuken direct aan van die prachtige, brede robuuste planken vloeren? Een houten vloer in uw keuken is een schitterend gezicht en geeft het geheel een warme uitstraling. Daarnaast is het mooi om de vloer van uw woonkamer door te laten lopen in uw keuken. Maar is een houten vloer wel geschikt voor een keuken?

U moet er niet aan denken dat elke spetter water zichtbaar blijft als een lelijke kring op uw vloer. Of dat uw vloer spekglad wordt als hij nat is. Dat kunt u in uw keuken niet gebruiken. Daarom is het belangrijk dat u zich goed laat informeren over de eigenschappen van een houten vloer voor uw keuken. Want met de juiste afwerking en zorg is een houten vloer een prima keus voor uw landelijke keuken.

Kiest u voor een houten vloer, zorg dan dat deze goed beschermd is. Door de vloer te lakken of in de olie te zetten, wordt het hout beschermt tegen vlekken, vuil en vocht. Een laklaag kan uw keuken vloer tot wel 15 jaar bescherming bieden. Een houten vloer die in olie gezet is, heeft als voordeel dat u krassen en beschadigingen plaatselijk kunt wegwerken en daarna opnieuw in de olie kunt zetten.

Keuken vloer met houtlook

Vindt u echt hout in de keuken toch te riskant? Er zijn tegenwoordig prachtige tegels in de handel met een niet van echt te onderscheiden houtlook. Deze keramische vloertegels zijn een prima alternatief voor een echte houten vloer. Uw visite zal goed moeten kijken voor ze doorhebben dat u geen echte houten vloer heeft.

Vloertegels met houtlook zijn de perfecte keus voor uw landelijke keuken door het eenvoudige onderhoud, ze krassen of vlekken niet en zijn snel en makkelijk schoon te maken. Stofzuigen en dweilen is alles wat u hoeft te doen.

Landelijk keuken vloer hout

Gietvloer in uw landelijke keuken?

Bij een gietvloer denkt u wellicht meteen aan een strakke, industriële uitstraling. Toch kan deze vloer prachtig staan in een landelijke stijl. Een gietvloer is niet alleen praktisch, maar kan ook een hele natuurlijke ondergrond vormen in uw keuken.

In uw landelijke keuken wilt u het buiten leven gevoel in huis brengen. U kiest voor natuurlijke tinten en materialen, om een warme sfeer te creëren. Zo kan een gietvloer het uiterlijk van zand krijgen. Hoe kunt u nog beter het buitenleven naar binnen halen? Bij een gietvloer met het uiterlijk van zand wordt samengeperst zand granulaat gebruikt voor een natuurlijke uitstraling.

Een gietvloer kan in elke kleur gemaakt worden. Denk aan prachtige natuurlijke tinten, maar ook grijstinten of zandkleuren. Een gietvloer is enorm sterk en kan zeker 20 tot 25 jaar meegaan. Dit soort vloeren zijn gemakkelijk schoon te houden en kunnen chemicaliën en zuren verdragen, waardoor u niet bang hoeft te zijn uw vloer te beschadigen. Daarnaast is een gietvloer antislip, waardoor het een praktische keus is voor uw keuken.

Terrazzo vloer in uw keuken

Wilt u echt een unieke keuken vloer? Dan is een Terrazzo vloer wellicht iets voor u. Deze klassieke Italiaanse vloer ziet u bijvoorbeeld in oude huizen in Italië en vele andere landen. In een Terrazzo vloer worden diverse steensoorten verwerkt. U kunt zelf deze materialen kiezen, zodat u een unieke kleurschakering krijgt.
Door het gebruik van steensoorten zal een Terrazzo vloer vaak natureltinten hebben, maar grijs- en zwarttinten zijn ook mogelijk.

Een Terrazzo vloer is een flinke investering, maar gaat dan ook een leven lang mee. U weet zeker dat u een absoluut unieke vloer heeft, die helemaal bij uw keuken en persoonlijke smaak past. Met een Terrazzo vloer hoeft u niet bang te zijn voor slijtage, deze vloeren zijn enorm sterk en liggen er na 30 jaar nog precies hetzelfde bij. Ook het schoonmaken en onderhouden is geen enkel probleem. Even stofzuigen en dweilen en uw vloer is weer als nieuw.

Uw landelijke keuken, helemaal zoals u hem wilt

Het kiezen van het materiaal voor uw keuken vloer is een belangrijke beslissing. Het kan de sfeer in uw keuken maken of breken. Neem daarom de tijd om de perfecte vloer te kiezen. Wilt u een landelijke keuken, helemaal naar uw smaak? Wij maken hem graag in onze werkplaats. Ervaren vakmensen staan voor u klaar om uw landelijke keuken tot in het kleinste detail voor u te maken.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag aan de landelijke keuken van uw dromen.

Ontdek de mogelijkheden van landelijke keukens op maat. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen